Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Takıntı yapmayın bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Takıntı yapmayın bekleyin

Haberin Devamı

Takıntı yapmayın bekleyin

Gençlerde zaman zaman psikolojik nedenlere bağlı olarak sertleşme sorunları görülebiliyor.Bu yüzden paniğe kapılmanın anlamı yok. Bu konuyu takıntı haline getirmeyin, uygun koşullarda yeniden deneyin, sorun devam ederse doktora başvurursunuz

SORU: İsteğim azalıyor 44 yaşında, 20 yıllık evliyim. Kendimi eskisi kadar istekli hissetmiyorum. Cinsel ilişkiye girmek bana çok cazip gelmiyor. Acaba bu yaşla mı ilgili?

CEVAP

40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler. Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

SORU: 1 haftadır sertleşmiyor 21 yaşındayım. Önceleri çok kolay ereksiyon sağlıyordum. Son 1 haftadır bunlar olmuyor. Kendimi zorlasam bile penisimde yeterince sertleşme sağlayamıyorum. Bu durum beni korkutmaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP

21 yaşında olan ve sadece 1 haftadır sertleşme sorunu yaşayan bir kişide sorun büyük olasılık ile psikolojik kökenlidir. Bu konuyu fazla takıntı yapmadan kısa bir süre sonra uygun koşullarda tekrar denemenizi, sorun devam ederse bu konularda uzman bir üroloji, tercihen androloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Sürekli tuvalete gitmek istiyorum 17 yaşındayım. Sürekli tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum. Doktor herhangi bir sorun olmadığını, endişelenmemem gerektiğini söyledi. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Gerektiğinden sık idrara çıkmak bazı ürolojik hastalıklardan, şeker hastalığından, fazla sıvı almaktan, bazı hormonal bozukluklardan ve bunun gibi birçok fiziksel sebepten olabileceği gibi psikolojik sebeplerden de görülebilir. Bir üroloji uzmanı sizi muayene edip gerekli tahlillerinizi yaptıktan sonra tedavi edecek veya yönlendirecektir.

SORU: İleride sorun çıkar mı? 19 yaşındayım. 2 yıl önce testislerimdeki ağrıdan dolayı doktora gittim. Bana sol testisimde dönme olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Hemen ameliyat oldum ama şimdi sol testisim diğerinden küçük. Acaba bu ileride sorun çıkartır mı?

CEVAP

Gerçekten testiste dönme oldu ise bu ameliyatın ilk birkaç saatte acilen yapılması şarttır, daha geç yapılır ise faydası olmaz, o testis küçülür, sperm ve hormon üretme fonksiyonlarını kaybeder. Bu durumda diğer testis biraz büyüyerek durumu dengeler ve herhangi bir sorun olmaz. Ama kısırlık hakkında kesin bilgi sahibi olmak
için en azından bir sperm testi yaptırmalısınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder