Nedim Şener Takke düştü kel göründü
HABERİ PAYLAŞ

Takke düştü kel göründü

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri dünyanın dört bir tarafında yaptıkları askeri operasyonları için hep, “Amerikan halkının güvenliği” gerekçesini öne sürerler.

Evet her ulus gibi Amerikan halkının güvenliği de önemlidir. Ama bu gerekçe çoğu zaman güvenlikten çok operasyonel bir yaklaşımı işaret ediyor.

Mesela 10 bin kilometre uzaktan Amerikan halkının güvenliği için Suriye’de operasyon yapıyorlar ama sınırının dibinde PKK güdümündeki bir yapılanmanın Türkiye halkı için nasıl bir güvenlik tehdidi olduğunu düşünmüyorlar bile.

Bırakın “müttefiğim” dediği Türkiye’nin güvenliğini düşünmeyi, bir de neredeyse güney sınırı boyunca oluşacak PKK/PYD güdümündeki terörist oluşum için de zırhlı araçları ve askerleri ile onlara kalkan oluyorlar.

Amerika’nın amacı 25 Nisan günü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki Sincar Dağı ve Suriye’deki Karaçok Dağı’na yaptığı operasyon sonrası ortaya çıktı.

Hedef terör koridoru

Terör örgütü PKK/PYD/YPG ile birlikte ABD askerleri Türkiye’nin sınır güvenliği için yapacağı operasyona karşı beraber nöbet tutmaya başladılar. Amerika PKK/PYD kontrolündeki Münbiç’in doğusundaki bölgeye kurduğu beş hava üssüne tamamen yerleşti.

ABD bayrakları sınırımızdan çıplak gözle görülecek kadar yakın. Plan baştan beri buydu aslında. Ne IŞİD ile mücadele ne de Esad yönetiminin devrilmesi…

Amaç Suriye’nin bölünmesi ve PKK/PYD kontrolünde Irak’tan başlayarak Türkiye’nin tüm güney sınırı boyunca bir “terör koridoru” oluşturmak. Hatta bu koridoru Akdeniz’e kadar uzatmak.

Esad ve IŞİD’in büyümesi bu süreçte ABD’nin bölgeye yerleşmesi için göz yumulan birer gerekçe oldu. Eğer amaç IŞİD’i yok etmekse Fırat Kalkanı operasyonuyla bu konudaki gücünü ve kararlılığını ortaya koymuş Türkiye’nin somut önerileri kabul görürdü.

ABD silahları PKK’da

Türkiye Fırat Kalkanı ile IŞİD’in ele geçirdiği toprakları geri alıp bölgenin asıl sahiplerine iade etti. Bölgede kalıcı olmadığını da açıkladı. Ama “müttefikimiz” ABD ise teröriste kalkan olmayı tercih etti.

Kuzey Irak’taki Kandil’in yıllardır Türkiye için nasıl bir tehlike olduğunu bilmesine rağmen şimdi Suriye topraklarında Türkiye’nin geleceğini ve toprak bütünlüğünü tehdit edecek ve binlerce insanın ölümüne yol açacak bir planı uyguluyor.

Nitekim PKK/YPG sınır karakollarımıza saldırı düzenliyor. Üstelik bunu da ABD’nin verdiği silahlarla yapıyor.

İngilizcesi nasıl söylenir bilmiyorum ama bizde ABD’nin durumunu anlatan güzel bir söz vardır; artık takke düştü kel göründü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder