Gündem Taksiciler ezber bozdu: Uber yaygınlaşsın, bizde karaktersiz çok

Taksiciler ezber bozdu: Uber yaygınlaşsın, bizde karaktersiz çok

Paylaş
Taksiciler ezber bozdu: Uber yaygınlaşsın, bizde karaktersiz çok

Taksiciler ile Uber kavgası gün geçtikçe büyürken taksicilerden ezber bozan açıklamalar geldi. En son Taksiciler Esnaf Odası 2090'e yaın üyesiyle İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanıp Uber'i protesto etmişti. Bugün bazı meslektaşlarının müşterilerini dolandırdığını belirten taksicilerden, UBER'in yaygınlaşmasını istediklerini belirten yorumlar geldi

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir grup taksici, mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkansağlayan Uber'i çağırarak şoförü darp etmişti. İnternet üzerinden taksi hizmeti veren UBER'e dava açan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, 200'e yakın üyesiyle İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanmıştı. Onlarca taksici adliye önünde araçlarının kornalarına basarak protesto gösterisinde bulunmuştu. Son günlere damgasını vuran sarı taksi-UBER gerilimi yükselerek devam ederken bazı taksicilerden ezber bozan yorumlar geldi. Kanal D Haber'in mikrofon uzattığı taksi şoförleri kendi meslektaşlarını eleştirdi. Bazı taksicilerin vatandaşları dolandırdığını ve taksici olmanın çok kolay olduğunu söyleyen şoförlerden biri "Bence UBER yaygınlaşmalı" dedi.

UBER YASAKLANIYOR MU? İÇİŞLERİ BAKANLIĞI UBER'I YASAKLADI MI?


Mikrofon uzatılan vatandaşların da tercihlerini UBER'den yana kullanmaları dikkat çekti.



Taksiciler, müşteri gibi Uber çağırıp şoförü dövdü

UBER NEDİR?


Taksi şoförlerinin pek sıcak bakmadığı mobil uygulama aracı Uber, Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere kadar eşlik edecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç, tekne ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.


Nereye gidileceği ilk etapta sisteme yazıldığı için şoföre nereye gideceğinizi tarif etmekle uğraşmaya gerek kalmıyorç Uber ulaşım hizmeti kredi kartı ile döeme imkanı sağladığı için nakit para bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırmış oluyor. Araç arayanlar ile araç sahiplerini buluşturan sistem Uber, dünyada İstanbul ile birlikte 315 ülkede hizmet veriyor.Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'da kullanılmakta olan Uber, önümüzdeki yaz Çeşme ve Bodrum'da özel tekne bulma ve çağırma seçenekleriyle hizmet vermeye hazırlanıyor.

UBER TAKSİ UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?


Uber’i kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor. Dilerseniz Uber.com sitesinden, dilerseniz de Android veya iPhone uygulamasından üye olabiliyorsunuz. Sonrasında bir araca ihtiyaç duyduğunuzda, uygulama üzerinden alınmak istediğiniz konumu seçiyorsunuz. Konumunuza göre araç talep ettiğinizde, bir sürücü talebinizi üstleniyor. Bundan sonra da gitmek istediğiniz yeri seçiyorsunuz ve sadece beklemek kalıyor. Dilerseniz varış noktasını seçtikten sonra, daha araç gelmeden bile yolculuğun ne kadar tutacağını görebiliyorsunuz.