Gündem Taksicilere büyük suçlama

Taksicilere büyük suçlama

Paylaş
Taksicilere büyük suçlama

FIBA için İstanbul'a gelen yabancı gazeteciler, taksi şoförlerinin 'sihirli bir düğmeye basarak' kendilerini dolandırmaya çalıştığından şikâyet etti

İnternetteki “fanhouse” isimli spor sitesinin NBA yazarı Chris Tomasson, İstanbul’da, taksicilerin “kurbanı” olmayan turist bulunmadığını iddia ettiği yazısında, “Türkiye’de taksiye mi bineceksiniz? Sihirli düğmeye dikkat edin” diye yazdı.

Tomasson, bir Sırp televizyon muhabirinin, Brezilyalı bir internet yazarının, İngiliz kanalı BBC için çalışan bir gazetecinin taksi şoförlerinin tuzağına düştüğünü belirtti.

‘16 TL, 27 TL oluverdi’

Tomasson, kendisinin bindiği takside de taksimetrede önce 16 TL ibaresini gördüğünü, ancak şoförün bir düğmeye basmasının ardından ücretin 27 liraya çıktığını aktardı. Sırp gazeteci Slobodan Sarenac da aynı şeyi kendisinin de yaşadığını belirterek, blog sitesinde “Geceyarısı Ekspresi” filmine gönderme yaparak “Taksi Ekspresi” başlıklı bir yazı yazdı.

Tomasson, taksicilerin bir diğer numarasının ise, turist 50 lira verdiğinde, 5 lira verdin diyerek fazladan para almak olduğunu anlattı.

Tomasson yazının devamında ise tüm İstanbullu taksicilerin dolandırıcı olmadığını ama hepsinin “çılgın” olduğunu söyledi. Şehir içinde, 90 kilometre hız yapan taksicilerden yakınan yabancı gazeteciler, tüm bu olumsuzlukların yanında taksicilerin çok eğlenceli olduğunu da anlattılar.

(Milliyet)