Gündem Taksim Araştırma elektriksiz kaldı

Taksim Araştırma elektriksiz kaldı

Paylaş
Taksim Araştırma elektriksiz kaldı

BEDAŞ trafosunda meydana gelen arıza yüzünden Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevresinde saat 03.00 sıralarında elektrikler kesildi

Hasta yakınlarından edinilen bilgiye göre, hastanenin devreye giren jenaratörü de saat 07.30'da arızalandı. Bu yüzden hastane 2 saat elektriksiz kaldı. Tamir edilen jeneratörle hastaneye yeniden elektirik verildi.

Sabah saatlerinde muayene olmak isteyen, röngen çektirmeye gelenlere elektrik olmadığı için bir işlem yapılamayacağı söylendi. Yatan hastaların ne olduğu, yoğun bakımda hasta olup olmadığı sorularına hastane yöneticileri cevap vermedi.

Bir yönetici, "İl Sağlık Müdürlüğü gerekli açıklamayı yapar" yanıtını verdi. Hasta ve hasta yakınları ise kesintinin sorumsuzluk olduğunu söyledi.

YOĞUN BAKIMDA SORUN YOK

İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir yetkili ise , jeneratör arızasından kaynaklanan elektrik kesintisinin 1 saat sürdüğünü belirterek, "Hastanemizde önemli bir sıkıntı yaşanmadı.

Yoğun bakımdaki cihazlar elektrik kesilse bile, kendi bataryaları ile 4 saata yakın çalışabiliyor. Bu nedenle gerek yoğun bakım gerekse diğer bölümlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı" dedi.

Tahsin GÜNER-Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL (DHA)