Gündem Taksim'de büyük patlama

Taksim'de büyük patlama

Paylaş
Taksim'de büyük patlama

Taksim'de büyük patlama

İstanbul Taksim’de Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu yerde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın, PKK’nın daha önce açıkladığı 'eylemsizlik' kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti. Bununla birlikte, PKK, saldırıdan sorumlu olmadıklarına dair bir açıklama yaptı.

Taksim'i kana bulayan saldırıda 15'i polis, 32 kişi yaralandı. Yaralıların 23'ü ayakta tedavi edildi. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü.

PARÇALANMIŞ CESET GÖTÜRÜLDÜ

Saldırıların olduğu bölgedeki incelemelerin ardından canlı bombanın parçalanmış cesedi Taksim Meydanı'na gelen Adli Tıp Kurumu'na ait araca konuldu

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Görgü tanıkları, çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, patlamadan sonra polisin patlama bölgesini derhal kapatarak güvenlik çemberine aldığını, yaralıların ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ

Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı.Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Vatan Caddesi’ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmızı alarm verdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'ndaki canlı bombanın saldırısında 5'i ağır 15 polis memuru ile 17'si sivil olmak üzere toplam 32 vatandaşın yaralandığını söyledi.

32 YARALIDAN 25'İNİN İSİMLERİ GELDİ

Taksim Meydanı’ndaki patlamada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli İlker Avat, Erkan Serbay Sığırcı, Mustafa Aslan, Halil Keskinbıçak, Muzaffer Aslan adlı polis memurlarının yanı sıra trafik polisi İdris Nergis ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Savaş Ateş, Mehmet Kızıltop, Saim Yamanlı, Emre Yıldırım, Bilal Çalışkan ve Ahu Sunu’nun yaralandığı bildirildi.

Patlamada yaralanan 17 vatandaştan 13’ünün kimlikleri ise şöyle:

Nuri Yılmaz, Gülden Güngör, Süleyman Karanlık, Recep Langin, Yeter Ünsal, Hüseyin Sarı, Hıdır Aydoğdu, Ahmet Eftada, Ayşe Elemeç, Saliha Aygördü, Sami Özverel, Sami Gürsel ve Ragıp Batur.

TAKSİM YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI

Saat 14.00'e kadar Taksim Meydanı'nın tamamı araç ve yaya trafiğine kapalı tutuldu. Polis İETT otobüslerinin bulunduğu kısmı kontrollü olarak ulaşıma açtı otobüsler yolcu taşımaya başladı.

Haberin Devamı

Son olarak saldırıda zarar gören polis aracı ve çevik kuvvet otobüsü emniyet otoparkına götürüldü. Beyoğlu Belediyesi’ne ait temizlik görevlileri de saldırının meydana geldiği bölgeyi tazyikli su ile temizledi.

Taksim Meydanı araç ve trafiğine açıldı. Cumhuriyet Anıtı’nın çevresi ve saldırının olduğu polis kontol noktasının da ilerleyen saatlerde açılması bekleniyor.

SAVCI ÖZ İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz patlamanın meydana geldiği Taksim'de incelemelerde bulundu.

İŞTE DEHŞET ANININ İLK GÖRÜNTÜLERİ

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3517","3517","201010","3517-10.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3514","3514","201010","3514-3.jpg");

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3513","3513","201010","3513-3.jpg");