Gündem Taksim'de danslı festival

Taksim'de danslı festival

Paylaş
Taksim'de danslı festival

İstiklal Caddesi bugün çok renkli bir yürüyüşe sahne oldu

Büyükçekmece 11’inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin İstiklal Caddesi'nde yapılan tanıtım yürüyüşü, yerel giysileriyle dans eden katılımcılarıyla ilgi çekti. Yürüyüşe katılan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, “ Toplumlar ve insanlar kültür ve sanatı tükettiği kadar ufukları ve dünyaları genişler”dedi.

Haberin Devamı

40 ülkenin katılımcı veya gözlemci sıfatıyla katıldığı 10 temmuz’a kadar sürecek festivale herkesin gelmesini istediklerini belirten Berhan Şimşek, “Burada bütün dünyanın renklerinin yan yanalığı var. Yani gözümüz ela, gözümüz mavi, gözümüz siyah veya yeşil. Bir insan olarak o gözlerden akan yaşların olmaması adına kültürleri karıştırıyoruz. Gözyaşlarını değil. Herkesi yarın Mimar Sinan’ ın yüzyıllar önce yaptığı köprü, kolkola, el ele” diye konuştu.

Festivale ev sahipliği yapan CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de, “Halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen konuklarımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayarak, her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirirken, dünya kültürlerini halkımıza yansıtma fırsatı buluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi’nde 13.00’ode başlayan festival yürüyüşünde, yerel giysiler ve müzik aletleri ile danslarını yapan katılımcılar, ilgi topladı. Yaklaşık bin katılımcı yürüyüş sonrası Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda bir araya geldi. Anıta Berhan Şimşek ve Hasan Akgün tarafından çelenk konuldu.

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL (DHA)