Gündem Taksim'de eylem bu yıl da yasak

Taksim'de eylem bu yıl da yasak

Paylaş
Taksim'de eylem bu yıl da yasak

İstanbul Emniyeti, bu yıl eylem düzenlenebilecek meydanları açıkladı. Taksim yine listede yok

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; “Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının azami şekilde uygun ortamlarda kullanılabilmesini sağlamak, Büyükşehir Belediyesi'nin çevre düzenlemesi ve şehir temizliği ile ilgili olarak afiş asılacak yerlerin belirlenmesi konusundaki talepleri, sivil toplum örgütleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri değerlendirilerek, İstanbul il sınırları içinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı, dağılma yön ve yerleri ile afiş ve pankart asılacak yerler, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. Maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. Maddesi uyarınca il makamının 01 Şubat 1020 günü onayıyla uygun görülmüştür" denildi

Haberin Devamı

Eylem, gösteri, toplantı ve yürüyüş yapılacak yerler şu şekilde sıralandı.

KADIKÖY

Toplanma Alanı: Eylemciler Dr.Eyüp Aksoy Caddesi üzerinde toplanacak Rıhtım Caddesi'ni takip edip Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanacak.

ÇAĞLAYAN MEYDANI

Toplanma Alanı: Eylemciler Piyalepaşa Bulvarı üzerinde toplanarak Çağlayan Meydanı'na yürüyebilecekler.

KAZLIÇEŞME MEYDANI

Toplanma Alanı: Eylem yada mitinge katılacaklar 10. Yıl Caddesi üzeri ve Demirhane Caddesi girişi üzerinde toplanacak, Abay Kunanbay Caddesi üzerinden yürüyerek Kazlıçeşme Meydanı'na gelecek.

KARTAL MEYDANI

Toplanma alanı Neyzen Tevfik Caddesi ve Türk Büyükleri Anıtı önünde toplanan kalabalık Neyzen Tevfik Caddesi, Hükümet Konağı önünden yürüyüşe geçerek Kartal Meydanı'na gelebilecek.

Haberin Devamı

DHA