Gündem Taksim'de gerginlik

Taksim'de gerginlik

Paylaş
Taksim'de gerginlik

Taksim'de gerginlik

Bölücü terör örgütü lehine slogan atan gruba polis müdahale etti. Gaz bombası ile müdahale eden polise, gruptaki bazı kişilerin taş attığı görüldü.

Haberin Devamı

Bölücü örgüt PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle Taksim'de toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'na yürümek istedi. Ancak İstiklal Caddesi'nin girişine barikat kuran polis yürüyüşe izin vermedi.

Aralarında BDP Milletvekili Sabahattin Tuncel'in de yer aldığı grup, polisin "Açıklama yaptıktan sonra dağılın"uyarısını dikkate almayarak Taksim meydanında oturma eylemi yaptı.

Grup yaklaşık yarım saatlik oturma eyleminin ardından basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının gruptan bazı kişiler Tarlabaşı Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti.

Bölücü terör örgütü lehine slogan atan gruba polis müdahale etti. Gaz bombası ile müdahale eden polise, gruptaki bazı kişilerin taş attığı görüldü. Bu sırada bazı araçların camlarının kırıldığı görüldü.

Haberin Devamı

Göstericilere müdahalenin ardından Dolapdere'ye doğru kaçarak gözden kayboldular.

HAKKARİ DE KARIŞTI

Kepenklerin ve araç kontaklarının kapalı olduğu Hakkari'de de öğlen saatlerine doğru olaylar çıktı. 50-60 kişiden oluşan gruplar, Keklikpınar, Dağgöl, Biçer, Kartemas ve Bağlar mahallelerinde toplanarak yola barikat kurup, slogan attı. Göstericiler, polisin uyarılarına havai fişek ve taş atarak karşılık verince olaylar çıktı. Polis, göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Kontakların kapalı olduğu Hakkari'de memur ve öğretmenleri taşıdığı belirtilen bazı ticari ve özel araçların geçişlerine de göstericilerin izin vermediği dikkat çekti. Araçlar, göstericiler tarafından geldikleri yöne geri gönderildi.

GAZDAN ETKİLELNEN KADIN SIRTTA TAŞINDI

Bu arada, kucağında bebekle yürüyen bir kadın da atılan göz yaşartıcı bombaların etkilendi. Yere yığılan kadına ve bebeğe, vatandaşlar yardım etti. Bebek, vatandaşlar ve yakınları tarafından hemen alınırken, kadın ise sırtta taşınarak 200 metre uzaklıkta bulunan Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayların yer yer devam ettiği Hakkari'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Hakkari'de ilk kez robokop giyimli kadın polislerin de görev aldığı dikkat çekti.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR VE ŞIRNAK

Diyarbakır, Batman ve Cizre'de de göstericilere polis müdahele ediyor. Cizre'de polisin müdahele ettiği göstericilerden birinin havaya ateş açtığı bildiriliyor.

DHA