Siyaset Taksim'de omuz omuza
Paylaş
Taksim'de omuz omuza

1978'den sonra 1 Mayıs kutlamalarına kapatılan Taksim Meydanı bu yıl emekçilere açıldı. Emekçiler Taksim coşkusunu yaşamaya hazırlanırken siyasilerde de buna ortak oldu

'SÜNGER ÇEKELİM’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile bu yılki 1 Mayıs’ın sendikalar ve çalışanlar için bir imtihan olacağını söyledi. Gül şunları söyledi:

Özellikle İstanbul’da kutlanırken geçmişteki tüm olumsuzları unutturacak, üzerine sünger çekecek ve emeğin hakkını, emeğin saygınlığını en iyi şekilde sembolize edecek kutlama olacağını ümit ediyorum.

‘GÜZEL YARINLARA’

Başbakan Tayyip Erdoğan da “Bu yıl İstanbul’da 1 Mayıs’ın barış içinde omuz omuza Taksim’de kutlanacak olmasından ve böylece yıllardır Taksim üzerinde estirilen gerilim rüzgarının son bulmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Erdoğan, “Daha mutlu yarınlara ulaşmak için böyle güzel günleri ortak bir duyguyla, bayram coşkusuyla, birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz” diye ekledi.

‘SAPLANTI AŞILDI’

CHP lideri Deniz Baykal da şunları vurguladı: Tarihimizin lanetlediği 37 cana mal olan 1977’deki azgın saldırganlık gibi, AKP’nin son yıllarda 1 Mayıs’ı kabusa, Taksim’i hapishaneye, İstanbul’u korku şehrine çeviren uygulamalarının da geride kalması, Taksim saplantısının, Taksim sendromunun aşılması çok anlamlı... Artık, kafalarımızda da zihnimizde bu saplantılardan kurtulmalıyız.

‘DUYARLI OLALIM’

İşçi ve polislerin azami ölçüde duyarlı olmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de şunları söyledi:

Emeğin bayramını; bölücü ve yıkıcı unsurların cirit attığı bir güne dönüşmesine fırsat vermeden, kardeşlik duyguları içinde, her yöreden gelen kardeşlerimizin kucaklaşarak, el ele ve omuz omuza kutlamaları, içinden geçtiğimiz nazik dönemde daha da önem kazanmıştır.

2

Haberin Devamı