Gündem Taksim'i 1 Mayıs'a kapattı!

Taksim'i 1 Mayıs'a kapattı!

Paylaş
Taksim'i 1 Mayıs'a kapattı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul Valisi Muammer Güler'in koltuğuna oturan Gözde Akay, Taksim'i 1 Mayıs'a kapattı

İstanbul Valisi Muammer Güler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını Kağıthane Cevdet Şamikoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Gözde Akay'a devretti.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Güler, "Geleceğin teminatı sizlersiniz. Ülkeyi daha iyi seviyelere çıkaracak olan sizlersiniz. Kültürel, spor, sosyal ilişkilerinizi geliştirmenizi istiyoruz" dedi.

Vali Güler, konuşmasının ardından, makam koltuğunu Gözde Akay'a sorular sordu. Akay'a ileride idareci olmak isteyip istemediğini soran Güler, 'Evet' yanıtını aldı.

"İŞÇİLER MEYDANA ALINMASIN"

Küçük Vali Akay, bir basın mensubunun 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verip vermeyeceğini sorması üzerine, "1 Mayıs tatil olarak geçiyor. Taksim Meydanı işçilere açılmasın" diye konuştu.

"EN BÜYÜK SORUN TRAFİK VE EĞİTİM"

Bir gazetecinin Vali Güler'in kutlamalara izin verdiğini hatırlatması üzerine Akay, "O zaman tamam" dedi. İstanbul'un en büyük sorunu olarak hangi meseleyi gördüğü sorulan Akay, "eğitim ve trafik" diye cevap vedi.

Daha sonra Vali Güler'e öğrenciler tarafından seramik tabak hediye edildi. Ardından Güler, makamında bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Hasan YILDIRIM/İSTANBUL (DHA)