Yaşam Taksim'i böyle gösterecek

Taksim'i böyle gösterecek

Paylaş
Taksim'i böyle gösterecek

ABD'de geliştirilen dijital gözlükler, akıllı telefonlar gibi çevreyle ilgili ayrıtıntılı bilgiler verecek

Amerikalı Vuzix teknoloji şirketinin “arttırılmış gerçeklik” uygulamaları (Augmented Reality) ile geliştirdiği yeni nesil dijital gözlükler, etrafta görülen herşey hakkında ayrıntılı bilgiyi gözler önüne seriyor.

Mercekleri birer kamera olarak çalışan GPS özellikli gözlükler, dünyayı “Suretler” filmindeki gibi dolaylı olarak izleme olanağı sağlıyor. Bluetooth özelliği ile cep telefonuna bağlanan dijital gözlükler, bakılan her nesnenin ve sokağın ayrıntılı bilgisini gözlerin önüne getirme özelliğine sahip.

Haberin Devamı

900 liraya satılıyor

Gözlüklerin yolda görülen boş bir evin kaç odası olduğunu, kirasının ne kadar olduğunu, ilerlemekte olunan sokağın sonunda hangi alışveriş merkezinin bulunduğunu bir bakışta görülebilmesini sağlıyor.

Gözlüklerin aşk ile ilgili özellikleri aktif hale getirildiğinde de kişi karşısındaki hoşlandığı kişinin bekâr mı, evli mi olduğunu dahi öğrenebilecek. Washington Üniversitesi de şu anda 600 dolara (900TL) satılan dijital gözlüklerle aynı özelliklere sahip göz lenslerini 2015’e kadar geliştirmeyi planladığını açıkladı.

(Milliyet)