Gündem Taksitle sınıf geçirilir...

Taksitle sınıf geçirilir...

Paylaş
Taksitle sınıf geçirilir...

Balıkesir'de başarısız öğrencilere taksit taksit rüşvetle sınıf geçirten yüksekokul müdürü gözaltına alındı

Balıkesir'de, İvrindi Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. O.Ç, dersleri başarısız olan öğrencileri para karşılığı sınıf geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Polisin suç üstü yaptığı Çataloluk'un, ders başına öğrencilerden bin lira aldığı ve veremeyecek durumda olan öğrencilerden bu miktarı dört taksitte tahsil ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Üniversitesi İvrindi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören bazı öğrenciler, müdürleri O.Ç'nin kendilerinden ders geçme karşılığında bin lira aldığını iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çataloluk'un savcılık talimatıyla takibe alınması sonucu, iddiaların doğru olduğu anlaşıldı.

ÖĞRENCİ KILIĞINDA POLİS

Makamında dün öğrenci gibi davranan polisle pazarlık ederken suçüstü yapılan O.Ç, gözaltına alındı. O.Ç'nin ekonomik durumu uygun olmayan öğrencilere, "taksit kolaylığı" sağladığı da öğrenildi. O.Ç'nin, bu öğrencilerden parayı dört eşit taksitte aldığı saptandı. O.Ç'nin anlaşma yaptığı öğrencileri tespit etmek amacıyla geriye dönük araştırma da başlatıldı. Rüşvet ve irtikap suçlamasıyla adliyeye sevk edilen O.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

(Milliyet)