Gündem Taksiyle fuhuş servisi

Taksiyle fuhuş servisi

Paylaş
Taksiyle fuhuş servisi

İstanbul'da, yabancı uyruklu kadınları anlaşmalı taksilerle fuhuşa gönderen çete çökertildi

İş vaadiyle yurtdışından getirilen yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen 7'si kadın 30 kişilik şebeke çökertildi. Pasaportlarına el konularak fuhuşa zorlanan yabancı uyruklu 30 kadın da kurtarıldı.

Haberin Devamı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Ağustos'ta Fatih ilçesinde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti yapmak ve fuhuşa aracılık etmekle suçlanan 7'si kadın 30 kişi gözaltına alındı.

Operasyon sırasında otel ve evlerde fuhuş için zorla tutulan 2 Ukrayna, 3 Somali, 4 Rusya, 2 Kazakistan, 8 Kırgızistan, 7 Türkmenistan, 1 Özbekistan, 2 Moldova uyruklu ve 18 yaşından küçük 1 kız olmak üzere 30 kadın da kurtarıldı. Yapılan aramalarda ise 15 bin 760 Euro, 350 ABD Doları, 510 Türk Lirası, 238 Azerbaycan Manatı, 3.1 gram esrar, çok sayıda notların yazılı olduğu kağıt, fotokopi evrak, 2 not defteri, çeşitli kartvizitler ve not kağıtları, 1 bilgisayar kasası, 2 dizüstü bilgisayar, 2 flash bellek ve sahipsiz bir nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Haberin Devamı

GÖTÜRÜP GETİRİYORLAR

Gözaltına alınan şebeke üyeleri sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken zorla fuhuş yaptırılan 30 kadın da ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yetkililer, şebekenin çalışmak için Türkiye'ye getirilen kadınların pasaportuna el koyduktan sonra kiraladıkları evlerde ve otellerde zorla tutulduğunu belirttiler. Edinilen bilgiye göre şebeke üyeleri müşterileriyle telefonla irtibat sağlıyor, müşterilere ait bilgiler not defterlerinde tutuluyordu. Kadınlar, irtibata geçilen müşterilere şebeke üyelerinin çalıştırdığı taksilerle gönderiliyordu. Zanlıların kullandığı taksiler kadınları müşterilerinin adresine bırakıp sonra da geri götürüyordu. Zanlılar kadınların polisten ve yabancılardan yardım istememesi için bu yolu tercih ettiği ifade edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 7'si kadın 30 zanlı Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Elvan EZBER/İSTANBUL, (DHA)