Osman Şenher Takviye lazım
HABERİ PAYLAŞ

Takviye lazım

Haberin Devamı

Galatasaray, Manisaspor ve İstanbul Belediye maçlarıyla kaçırdığı liderlik şansını dün gece Gençlerbirliği’ni yenerek yakaladı. Önce şunu söyleyeyim, Galatasaraylı futbolcular Gençlerbirliği’ni yenmek için olağanüstü mücadele etti. Bilhassa ilk yarıda Arda ile Keita’nın o ince paslarını Kewell değerlendirebilse, belki de ligin ilk yarısının en farklı skorunu yakalayabilirlerdi.
Kewell çok büyük bir futbolcu. Dün gece gol atarak Galatasaray’ı galip de getirdi. Ama kesinlikle santrfor değil. Baros çok büyük bir futbolcuymuş. Demek ki Baros’suz bir Cim Bom’un gol atması çok zor. Arda ilk yarı Kewell’a 2, ikinci yarı Mustafa Sarp’a öyle bir gol pasları verdi ki, dün geceki galibiyette çok önemli rol oynadı.
Keita ise müthiş bir futbolcu. Belli ki teknik direktör Rijkaard’la sürtüşmesi de bitmiş. Sağ çizgiyi öyle bir kullanıyor ki, rakip defansı darmadağın ediyor. Elano ise durgun bir gününde olmasına rağmen verdiği gol pasıyla Galatasaray’ı lider yapan futbolcuların hanesine ismini yazdırdı.
Bu Galatasaray ligin ikinci yarısında ne yapar? Önce kesinlikle iyi bir santrfor şart. UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’de şampiyonluğu kovalamak istiyorsan gol sorununu çözeceksin.
İkincisi; orta sahada Mustafa-Mehmet Topal ikilisi yetersiz kalıyor. Linderoth’un yerine o kalitede bir futbolcu gerekli. En önemlisi ise defans. Yol geçen hanı gibi. İkinci yarı, Gençlerbirliği’nden Kahe son vuruşlarda biraz dikkatli olsaydı, Galatasaray’a kabus yaşatabilirdi. Bu mevkiye bir stoper de yetmez.
Tabii ki Galatasaray yönetimi ve Rijkaard daha iyi düşünüyordur. Bu transferler için planlar da yaptıklarını biliyorum. Dilerim bir sezon boşa geçmez ve bu transferler gerçekleşir. Gençlerbirliği ise çok iyi mücadele etti. Ama Galatasaray’ı yenebilecek güçte değildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder