Türkiye (Son Dakika) Talha bebek yaşam savaşına 7 ay dayanabildi

Talha bebek yaşam savaşına 7 ay dayanabildi

Paylaş
Talha bebek yaşam savaşına 7 ay dayanabildi

İzmir'de, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 'Omen Sendromu' rahatsızlığı tedavisi gören 7 aylık Talha bebek, dün yapılan ilik nakli ardından sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine makinaya bağlı sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu gece kaybetti

Aydın’da dünyaya geldikten 34 gün sonra yüz ve vücudunda kızarıklıklar çıkan ve hastalanan Talha bebeğe, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde ’Omen Sendromu’ teşhisi konularak ilik nakli yapılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

50 binde 1 kişide görülen hastalığın teşhisi konulan 7 aylık Talha bebek için ailesi, sosyal medya üzerinden bağış çağrıları yaptı. Dünyadaki kemik iliği bankalarından yapılan araştırmalar sonrasında ABD’de 3 donör ile 1 kordon kanı, uygunluk gösterdi. Gerekli testlerin tamamlanmasıyla da ilik, Türkiye’ye getirildi. Talha bebek onkoloji servisinde nakil hazırlığı için özel odaya alındı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Kemoterapi tedavisi adından önümüzdeki hafta yapılması planlanan ilik nakli, Talha bebeğin sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine erkene alındı. Dün saat 17.00’de başlayan operasyon 17.30’da son buldu. Özel odada tedavisi süren Talha bebeğin sağlık durumu, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak kötüleşti. Yaşam Destek Ünitesi’nde makineye bağlı yaşam savaşı veren Talha bebeğin, bugün saat 03.00 sıralarında, beyin ölümü gerçekleşti. Ölüm haberi yakınlarını üzüntüye boğdu.

Haberin Devamı

AYDIN’DA DEFNEDİLECEK

Talha bebeğin babası Muhammet Çelebi, hastanedeki işlemlerinin tamamlanması ardından cenazeyi alacaklarını ve Aydın’da defnedileceğini söyledi.

DHA