Dünya Taliban hava üssüne saldırdı

Taliban hava üssüne saldırdı

Paylaş
Taliban hava üssüne saldırdı

Pakistan'ın Peşaver kentinde bulunan hava üssüne Taliban tarafından düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 13 militan öldürülürken 1 kişi hayatını kaybetti 20 kişi de yaralandı

Pakistan’ın Hayber-Pahtunhva eyaletine bağlı Peşaver kentinde bulunan hava üssüne sabah saatlerinde Taliban tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından güvenlik güçleri ile militanlar arasında çatışma çıktı. Pakistanlı yetkililer, çatışma sırasında 13 militanın güvelik güçleri tarafından öldürüldüğünü, 1 kişinin saldırganlar tarafından öldürüldüğünü aktararak aralarında 10 askerin de bulunduğu 20 kişinin yaralandığını kaydetti.

Yetkililer, 1960’lı yıllarda kurulan üssün yıllardır operasyonlarda kullanılmadığını ancak zaman zaman hava kuvveti çalışanları ve yetkililer tarafından konut olarak kullanıldığını belirtti. Saldırının ardından olay yerine gelen sağlık görevlileri ise askerlerin de aralarında bulunduğu 20 yaralının hastanelere götürüldüğünü bildirdi.

Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Selim Bajwa, 13 militanın güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü kaydederek 10 askerin de yaralandığını belirtti. Bajwa sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında Orgu Komutanı General Raheel Şerif’in güvenlik güçleri ile bir araya geldiğini kaydederek, Şerif’in yaralı askerlerin tedavi edildiği askeri hastaneye de ziyarette bulunacağını aktardı. Eyalet Valisi Asad Kayser ise, militanlar tarafından 1 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanı Sohail Aman’ın Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i saldırıyla ilgili olarak bilgilendirdiği kaydedildi.

Taliban adına sosyal medya üzerinden açıklama yapan Muhammed Khurasani, Taliban tarafından gerçekleştirildiğini bildirerek saldırıda 50 güvenlik görevlisinin hedef alındığını açıkladı.

İHA

Haberin Devamı