Nedim Şener Tam bir tiyatro
HABERİ PAYLAŞ

Tam bir tiyatro

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump üç gün önce şu tviti attı; “Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın"

Tüm dünyada sosyal medya karıştı ve bir anda “3. Dünya Savaşı başlıyor” yorumları yapıldı.

Ama “3. Dünya Savaşı” sadece 40 dakika sürdü. Trump ilk tvitinden 40 dakika sonra şu tviti attı;

“Rusya'yla ilişkimiz şimdiye dek olduğundan daha kötü ve bu Soğuk Savaşı da içeriyor. Buna gerekçe yok. Rusya'nın bize, ekonomilerine yardım etmek konusunda ihtiyacı var. Bunu yapmak çok kolay olacak ve tüm ulusların birlikte çalışmasına ihtiyacımız var. Silah yarışını durdurun?"

40 dakika...

Yani “3. Dünya Savaşı” 40 dakika sürdü!

Atılan tvitlerden üç gün sonra Suriye’ye atılan 105 füze, sahnelenen tiyatroda yeni bir perdeye geçildiğini gösterdi.

Atılan 105 füze ölüme sebep olmadı, açıklanan bilgilere göre boşaltılmış binalar vuruldu. Zaten Suriye Devlet Başkanı Esad’ın güvenli bir yere geçtiği haberi birkaç gün önce basında yazılmaya başlanmıştı.

İşgal sonrası bölüşüm

Türkiye’nin güney sınırı boyunca emperyalistlerin yıllardır oynadığı tiyatronun ilk sahnesi işgal, ikinci sahnesi bölüşüm. Şimdi bu aşamadayız.

Türkiye’nin topraklarının parçalanmasını da hedefleyen senaryonun baş aktörü Amerika Birleşik Devletleri… Suriye’ye yapılan füze atışları gösterdi ki, İngiltere ve Fransa da oyunun parçası.

Almanya ve NATO ise yardımcı oyuncu.

Terör örgütü DEAŞ, Suriye’nin önemli bir bölümünü işgal ettiği zaman gösterilmeyen “kararlılık”, Esad yönetiminin Doğu Guta’da kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle tam 105 tane füze atışıyla gösterildi.

Bu ülkeler isteselerdi Suriye’deki krizi çözemezler miydi? DEAŞ’ı tüm dünya için ölümcül bir tehdit olmadan bitiremez miydi?

Ama önce bunu istemek gerek.

Türkiye ise Suriye’ye yapılan füze atışlarını destekledi. Bu Türkiye’yi bölmeyi amaçlayan terör örgütü PKK/PYD’yi destekleyen ABD’ye güvene dönüşmemeli. Evet, Esad kendi halkını katleden birisi ama bölgede yaşananlar konusunda ABD ve müttefikleri de masum değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder