Şirin Sever Tam da bugün 'Dostluk Günü'yken...
HABERİ PAYLAŞ

Tam da bugün 'Dostluk Günü'yken...

Bugün Dünya Dostluk Günü’ymüş. Hoş, yılın başka tarihlerinde de bu günü kutlayanlar oluyor: Bazen 30 Temmuz, bazen mayıs, bazen 12 aydan herhangi biri… Ama söylenen şu: Dünya Arkadaşlık Günü ya da Dünya Dostluk Günü, ilk kez 1958 yılında Güney Amerika’da kutlanmış.

27 Nisan 2011 tarihinde de, Birleşmiş Milletler tarafından 30 Temmuz resmi olarak Uluslararası Dostluk Günü ilan edilmiş. Ancak Hindistan gibi bazı ülkelerde, Ağustos ayının ilk pazar günü yani bugün kutlanıyor. Bence bugüne çok uyuyor, ‘cuk’ oturuyor!

Haberin Devamı

Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üç parti lideri bugün birlikte meydanlara çıkacak, yana yana duracak, kavgaları unutacak, sırf dostluk olsun diye çaba gösterecek. O yüzden bizim için Dünya Dostluk günü tam da bugün olmalı. Yıllar sonra bile hatırlayacağımız bir gün olacağı için...

Türkiye tarihinde daha önce böyle miting, böyle büyük dayanışma görülmediği için... Siyasi parti ayırt etmeksizin böyle bir kenetlenme bugüne dek hiç yaşanmadığı için. Umalım ki kalıcı olsun, umalım ki sahte hesaplar bu işi kirletmesin, bu bütünleşme tek bir gün için geçerli olmasın, devamı da gelsin.

Herkes gerçekten inansın ve ona göre davransın. Çünkü buna çok ihtiyacımız var. Tabii bir eksik de yok değil…

Madem uzlaşma, bütünleşme ve barıştan dem vuruluyor; bu fotoğrafta HDP de olmalıydı. Meclis’te yer alan bir partinin dışlanması günün anlam ve önemine ters.

Kadın gibi arkadaşları olmalı kadınların…

Aslına bakarsanız, arkadaşlık tek gün ile kısıtlanmamalı, arkadaş 365 gün arkadaştır ama kutlama yapmak için bahane lazımsa, işte o gün bugündür! Tam da günü ve yeri gelmişken…

Sosyal medyadaki, kadınların dostluğuna dari yazılmış şahane bir yazıyı paylaşayım: “Kadın gibi arkadaşı olmalı kadınların. Aşık olduğunda sıfırlanan özgüvenini yerine getirmesi için. Çok içtiğinde dün gece ne olduğunu hatırlatması için. ‘Bu elbise sana hiç yakışmamış’ demesi için. ‘Bu adam seni kullanıyor’ diye uyarması için. Ağlarken sümüklerini silmesi, zırlaman bittiğinde silkeleyip kendine getirmesi için.

Yorganın altından çıkarması için. ‘Kilo aldın, kalk spora gidiyoruz’ demesi için. ‘Fazla dekolte mal beyanıdır’ deyip memelerini kapaması için. Kargaları bile kaçırmanıza rağmen avaz avaz şarkı söylemek için. Diyeti bozmak için.

Haberin Devamı

Diz dize oturup göz göze yüzleşmek için. Güçlenmen için. Hayat yokuşunu koşar adım çıkmak için. Elini tutmak için. Arkadan itmek için. Dişindeki maydonozu söylemesi, ter koktuğunda uyarması için. Kadın gibi arkadaşları olmalı kadınların... ‘İyi ki kadın olarak geldim dünyaya’ deyip şükretmek için.”

Ortaya karışık sayıklamalar

- Şarkıcı Sıla, bugünkü Yenikapı mitingi için “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama bu şovun içinde olmayı düşünmüyorum” demiş. Şu dönemde kimsenin cesaret edemeyeceği bir şey söylemiş. Bunun için de linç etmeye kimsenin hakkı yok, tercih meselesi diyelim.

- Sinemanın düşman köpek balığı sevdası bitmiyor. Bu kez hızlı ve öfkeli Jaws, bir kadın sörfçünün peşinde! Blake Lively’nin oynadığı ‘Karanlık Sular’ vizyonda. Benim deniz fobim var, gidemem. Ama siz bi’ Jaws nostaljisi yapın bence.

Haberin Devamı

- Matt Damon’lı ‘Jason Bourne’ filminde; Atina’nın Sintagma Meydanı’ndaki protesto gösterileri resmen Gezi günlerini hatırlatıyor. Filmin kahramanları TOMA’lardan sıkılan sudan, biber gazından ve ateşlerin içinden kaçmaya çalışıyor. Yunan halkı bu sahnelerden rahatsız olmuş mudur bilmem ama bu filme bir ‘Geceyarısı Ekspresi’ muamelesi yapmadıkları kesin!

-Asuman Krause’yi bu yazın en şahane plaj ünlüsü seçiyorum, seçtim! 40 yaşında demeye bin şahit ister. Kadındaki nasıl bir vücuttur ya? Genetik midir, çok mu iyi bakıyor kendine bilmiyorum ama beyinden anında ‘kalk spor yap’ ültimatomu geliyor. Bana örnek oldu, hepinize olsun.

Uçakta kitap takası

Düşük maliyetli havayolu şirketi Jetstar Asia, yolcularını okumaya teşvik etmek için şahane bir kampanyaya başlamış.

Gidiş-dönüş bileti alan yolcular, koltukların arka ceplerindeki kitapları okuyup, dönüş uçağında tekrar koltuk ceplerine koyuyor.

Yolcular, isterse kendi kitaplarını da uçağa bırakabiliyor.

Plajlarda açılan kütüphanelerden sonra, havayolları da okumaya teşvik için elinden geleni yapıyor. Bütün havayollarına örnek olsa keşke.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder