Ekonomi Tam Gün Genel Kurul'da

Tam Gün Genel Kurul'da

Paylaş
Tam Gün Genel Kurul'da

Haziran 2009'da tartışmalarla kabul edilen fakat hekimlerin tepkileri üzerine askıya alınan Tam Gün Yasa Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Haberin Devamı

Hekimlerin tepkisine neden olan Tam Gün Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Tasarı, üniversite ve devlet hastenelerinde görevli hekimlerin özel hastanelerde çalışmasını ve muayenehane açmasını engelliyor. TBMM Sağlık Komisyonu’nda Haziran 2009’da kabul edilen ‘Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ şu değişiklikleri getiriyor:

EK ÖDENEK SAĞLANACAK

“Devlet veya üniversite hastanelerinde görevli hekimler, özel hastanelerde çalışamayacak, muayenehane açamayacak. Tam gün hastanede çalışan hekimlere ek ödenekler sağlanacak. Hekimler bağlı bulundukları sağlık kuruluşunun dışında, başka resmi kurumlarda da kısa süreli görevlendirilecek. Hekim ek ödeneğini görevlendirildiği kurumdan alacak. Öğretim elemanları, üniversitede devamlı statüde görev yapacak.”

Haberin Devamı

EN AZ 10 SAAT DERS

Tıp fakültelerindeki öğretim elemanlarına tam gün çalışma getiren tasarıda ayrıca “Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın görevli olduğu üniversitede haftada asgari 10 saat ders verecek. Öğretim görevlisi ve okutmanlar ise haftada asgari 12 saat ders verecek. Öğretim elemanları başka üniversitelerde geçici görevlendirilebilecek” denildi.

HİZMETTE SORUN YAŞANACAK

Tam Gün Yasa Tasarısı Haziran 2009’da kabul edilmiş ancak tepkiler üzerine askıya alınmıştı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Gençay Gürsoy, dün yaptığı basın açıklamasında, yasanın kamu hastanelerinin birleştirilmesini gündeme getireceğini savunarak, “Tam gün çalışmadan yanayız ama bu yasaya karşıyız” dedi. Sağlık-Sen üyesi hekim ve öğretim görevlileri de dün Gençay Gürsoy Ankara’da eylem gerçekleştirdi