Yaşam Tam kalbine kavuşacakken öldü!

Tam kalbine kavuşacakken öldü!

Paylaş
Tam kalbine kavuşacakken öldü!

Bir çantada taşıdığı yapay kalp cihazının yedeğinin çalınmasıyla Türkiye gündemine oturan Turan Günbay, 2 yıldır kalp nakli için sırada bekliyordu. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili bir sorundan hastanede yatarken dün kendisine 'Sana bir kalp bağışlandı' müjdesi verildi ama Günbay, bu güzel haberden saatler sonra öldü

İzmir'de 2 yıldır kalp nakli için sırada bekleyen Turan Günbay, çantada taşıdığı yapay kalp cihazıyla hayata tutunuyordu. Beynindeki kan pıhtılaşması nedeniyle 10 gün önce ameliyat edilen Günbay dün hayatını kaybetti. Ölümünden birkaç saat önce ise Günbay'a, kendisine bir bağış kalp buluduğu haberi verilmişti.

BEYNİNDEKİ KAN PIHTILAŞMASI NEDENİYLE HASTANEDEYDİ


Turan Günbay, 2011 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapay kalbinin çanta içindeki yedeğini oturduğu hastane bahçesinde unutup yerinde bulamamıştı. Bu olay ile bir anda ülke gündemine oturan Torbalılı Turan Günbay’a ikinci kez yapay yedek kalp verilmişti. Organ nakli bekleyen Günbay’a dün bağış kalp bulunduğu haberinin verildiği, ancak tedavi gördüğü hastanede fenalaşıp yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kalbi sağlıklı çalışmadığı için 2 yıl önce takılan mini yapay kalp cihazını belindeki çantada taşıyan Turan Günbay, yaklaşık 10 gün önce beynindeki kan pıhtılaşması nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Ameliyata alınan Günbay’ın beynine verilen sıvı ile pıhtılaşan kan dağıtıldı. Ancak kan pıhtılaşması yeniden ortaya çıkınca ikinci ameliyata karar verildi. Beynindeki kan pıhtılaşması dağıtılamayınca, Turan Günbay dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

SAATLER SONRA ÖLDÜ


Son gelen bilgiler, bu ölümün ardında başka bir trajedi daha olduğunu gösterdi. Doktorlar, 10 gün önce ameliyata alındığı hastanede tedavisi süren Günbay'a dün, hayatını kurtaracak bir kalp bağışlandığını söyledi; ancak Günbay, bu haberi aldıktan saatler sonra yaşamını yitirdi.

Evli ve 2 çocuk babası, Günbay, memleketi Sivas’ta toprağa verilecek.

İKİ YILDIR KALP NAKLİ BEKLİYORDU

Suudi Arabistan’daki bir tünel inşaatında elektrik teknisyeni olarak çalışan Turan Günbay, 2010 yılı Şubat ayında bir gece nefes darlığı ile uyandı. Yürümekte güçlük çeken ve karnı şişen Günbay, 8 hastane dolaşmasına rağmen sonuç alamadı.

Son olarak gittiği doktorun "Kalbin yorulmuş, biraz istirahat et" demesi üzerine Günbay, 1 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye’ye döndü. Günbay, yakınları ile özlem gidermek için önce memleketi Sivas’a gitti. Sağlık sorununun devam etmesi üzerine Günbay, buradaki bir hastaneye başvurdu. Turan Günbay’a, safra kesesinde iltihap olduğu teşhisi konulup ameliyat edilmesine karar verildi. Ameliyat öncesinde yapılan tetkikler sırasında EKG’si çekilen Günbay’ın kalbinin sağlıklı çalışmadığı belirlendi.

İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Günbay’a nakil için uygun kalp bulunamayınca, 2 Haziran 2011 tarihinde ameliyatla yapay kalp takıldı. Belindeki çanta içinde taşıdığı yapay kalbi ile 2 yıldır hayata tutunan Günbay, uygun kalp bulunarak yapılacak nakli bekliyordu.

Haberin Devamı