Nedim Şener Tam yerine rast geldi…
HABERİ PAYLAŞ

Tam yerine rast geldi…

Haberin Devamı

Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan’ın Bylock kullanıcısı olduğunun ortaya çıkması, gözaltına alınıp, “yurtdışı yasağı” ile serbest bırakılması üzerine yayınlanan “PensilKonya” başlıklı yazım ile ilgili tartışma devam ediyor.

Aldığım tepkiler bana ünlü komedyen Levent Kırca’nın “Olacak O kadar” programının jenerik müziğindeki “tam yerine rast geldi, manzara koydum” cümlesini hatırlattı.

Meğer yazımla farkında olmadan için için kanayan bir yaraya parmak basmışım.

“Aaa ben de Bylock mu varmış”

Ben “Bylock kullanıcısı Ahmet Şan’ın arkasında kim var?” diye sorduğum yazımda eniştesi Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek ile eskiden iş ortağı olan AKP İl Başkanı Musa Arat’ın adını geçirmiştim. Ama cevap “T.C. 26. Başbakanı” olarak Ahmet Davutoğlu’ndan gelince şaşırdım doğrusu.

Benim yazımı işaret ederek, “Kripto FETÖ’cü, 28 Şubat uzantısı” diye yaftaladı.

Birçok iftirayla her gün karşılaştığım için gocunmadım.

Her ne kadar Davutoğlu’na yakın isimler beni arayıp “Seni kastetmedi” dese de, açıklamasında tarif ettiği kişi bendim. Ben yazdım, Davutoğlu sözünü söyledi. Zaman gerçeği ortaya çıkaracaktır.

Oysa Ahmet Şan hakkındaki iddia anlattığı gibi basit değil.

O, gözaltına alınmadığını, sosyal medyada Bylock kullanıcısı iddiası içeren bir tweet hakında suç duyurusu için adliyeye gittiğini söylüyor. Adliye’ye gidince hakkında Bylock kullanıcısı olduğuna dair soruşturma bulunduğunu öğrenmiş.

Meğer 2015 yılı Haziran ayına kadar çalıştığı şirket üzerinde kayıtlı olan bir telefonda 2014 yılı Eylül ayında 3 haftalık bir sürede Bylock girişi tespit edilmiş. Polis evine gitmiş, 3 telefon ve çocuklarının kullandığı 3 bilgisayara el koymuş. Savcılık ifade almış, sonra da mahkemenin “yurtdışı yasağı” ile serbest bırakılmış.

Konyaspor Başkanlığı’ndan istifa etmesi iddianın ciddiyetini göstermiyor mu?

“Suçu varsa cezalandırılsın”

Eski ortağı AKP İl Başkanı Musa Arat da iddialara kayıtsız kalmadı. Gönderdiği açıklamada 2004-2006 yılları arası Demaş Plastik isimli şirkette ortak olduklarını, 11 yıl önce bunun sonlandığını bildirdi. İl Başkanlığı olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatırken, Ahmet Şan ile ilgili de şunları söyledi; “Ahmet Şan’ı 20 yıldır tanırım ve FETÖ ile irtibatlı iltisaklı, Bylokçu kim olursa olsun ister Ahmet Şan isterse en yakınım bile olsa eğer suçları sabit ise Türkiye’ye reva etmeye çalıştıkları geleceği bertaraf etme adına en ağır cezaya çarptırılmaları konusunda duruşumuz nettir.”

Bu tartışma yaşanırken savcılık neden sessiz anlamadım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder