Ekonomi Tamamen doğal ve organik “Tombul Tarhana”

Tamamen doğal ve organik “Tombul Tarhana”

Paylaş
Tamamen doğal ve organik “Tombul Tarhana”

Geleneksel damak tatlarımızdan tarhananın gelecek nesillere aktarılmasını isteyen Tombul Doğal ve Organik ürünler üretimini tamamen doğal yöntemler ile yapıyor

Her zaman ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olan Tombul Doğal ve organik firması, Ege bölgesinde anlaşmalı çiftçilerimizle özel olarak kullanmış oldukları ürünlerin (Domates, kapya, biber. Soğan, nane) ekimini yaptırıp Organik ev Tarhanası ve Organik bebek tarhanasının üretimini yapıyor.

Anadolu’nun en köklü ve değişmez lezzetlerinden olan tarhanayı sadece geleneksel köy çorbası olmaktan ziyade, şehirde yaşamlarını sürdüren geniş kitlelere tanıtmak, sevdirmek ve günlük yaşamlarının en doğal ve tabii çorbalarından biri haline getirmeyi amaç edinen Tombul Doğal ve Organik Ürünler Firması sahibi Kemal Çeltik; “Firmamız geleneksel lezzet kaybolmadan tamamen mevsiminde çıkan sebzelerden elde edilen ürünlerle geleneksel köy tadı anlayışı ile katkı ve koruyucu madde kullanmadan, annemizin yaptığı tarzda Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde tamamen doğal yöntemlerle üretim yapılmaktadır. Aynı zamanda geleceğimizin teminatı çocuklarımız içinde bebek tarhanası üretimi yaptık, 6 aydan sonra anne sütünden ayrılan çocukların rahat gelişmeleri adına bitkisel yöntemlerle bebek tarhanası üretiyoruz,” diyor.



Geleneksel damak tatlarımızdan tarhananın gelecek nesillere aktarılmasını isteyen Tombul Doğal ve Organik ürünler sahibi Kemal Çeltik “Ekolojik bir gıda olan tarhanamız şifalı ve besleyici olup hiçbir katkı maddesi içermemektedir. tarhana mevsiminde çıkan sebzelerin (domates, kırmızı kapya biber, soğan, nane v.b) fermente edilip, doğal hava sirkülasyonu ile hijyenik bir ortamda özenle kurutulup öğütüldükten sonra tadanın bir daha vazgeçemeyeceği bir doğal üründür. tarhana çorbası günümüzde sevilen çok eski bir yiyecek olduğundan bir çok gıda uzmanı ve doktorlar tarafından anne sütü emmeyen çocuklarda, altıncı ayını tamamlamış süt çocuğu bebeklerde en uygun mama ve ek besin olarak tavsiye edilmektedir, ”dedi. TSE, ISO VE HACCP gbi üretim ve gıda güvenliği sertifikalarını da almış olan firma tamamen doğal yöntemler ile üretimini sürdürüyor.

Haberin Devamı