Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tamamen geçmiyor
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

HPV virüsünün neden olduğu siğiller çeşitli yöntemlerle tedavi edilip ortadan kaldırılsa bile tamamen yok olmuyor. Çünkü virüs vücutta kalıyor ve yorgunluk, hastalık gibi dönemlerde yeniden çıkıyor...

SORU: Acaba siğiller tamamen geçer mi?

HPV virüsü taşıyorum. Bu virüsten tamamen kurtulabilir miyim? Tekrarlaması mümkün mü?

CEVAP

Human Papilloma Virüs cinsel ilişki yolu ile de bulaşan bir virüstür. Virüsün oluşturduğu siğiller çeşitli yöntemler ile tedavi edilebilirse de virüs vücuttan tam olarak yok edilemediğinden özellikle bağışıklık sisteminin zayıfladığı hastalık, yorgunluk gibi dönemlerde tekrar siğillerle ortaya çıkabilir.

SORU: Penisimde çatlaklar var, neden?

Sertleşme olduğunda penisimde çatlaklar oluşuyor. Sünnet dikiş yerlerinde üst taraftı 1 günde kabuklanıyor sonra geçiyor. Sertleşince tekrarlıyor. Bu neden oluyor? 4 yıllık evliyim. Daha önce böyle bir sorunum yoktu. 2 aydır böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Acaba mantar mı? Mantarsa ne yapmalıyım?

CEVAP

Bahsettiğiniz durum cildi ilgilendiren bir sorun olduğundan bir üroloji uzmanına değil, bir dermatoloji yani cildiye uzmanına başvurmanız uygun olacaktır.

SORU: Erken boşalıyorum

24 yaşındayım. Sorunum erken boşalma. Cinsel ilişkiye girdikten sonra daha bir dakika dolmadan boşalıyorum. Bazen ön sevişmede boşalıyorum. Ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Cinsel birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve cinsel ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3-5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Burada önemli olan partnerlerin uyumudur. Bazı çiftler diğerlerine göre çok daha kısa sürede beraberce orgazm olurken bazılarında bu süre belirgin şekilde uzayabilir. Hem kadının hem erkeğin fazla uzayan bir cinsel ilişkiden fiziksel olarak rahatsız olmaları da mümkündür. Bu sorun çoğunlukla psikolojik kökenlidir.

SORU: İdrar yollarında iltihaplanma var

İdrar yollarında iltihap var. Doktor ilaç verdi. Bu ilaçları kullandıktan sonra boşalırken ağrı oluyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

İdrar yolu iltihaplanmalarında boşalma sırasında ağrı olması imkansız değilse de çok nadiren görülen bir durumdur. Gelen meninin içinde kan olup olmaması, prostat ve meni keselerinizin makattan yapılacak ultrason ile değerlendirilmesi, PSA değerlerinize bakılması gibi muayeneye eşlik edecek bazı tetkiklerden sonra üroloji uzmanı tedavinizi düzenleyebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder