Siyaset TANAP'ın temeli atıldı
Paylaş
TANAP'ın temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temel atma töreni gerçekleştirildi

Azerbaycan’daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın temel atma töreni Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Cumhurbaşkanlarının katıldığı törenle atıldı.

Haberin Devamı

10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TANAP, 1850 km uzunluğu, ve 10 milyar dolarlık yatırım bedeliyle büyük bir projedir. 31 milyar meteküpe kadar çıkacak kapasitesiyle 2018'de başlamasını hedefliyoruz. Ardahan Kars Erzurum Erzincan Bayburt, Gümüşhane, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Bilecek , Kütahya, Bursa, Edirne illerine de hayırlı olmasını diliyorum. 20 ilimizden 6,'şı aşkın ilçemizden geçecek." dedi.

"BAŞKA BİR PROJENİN ALTERNATİFİ DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temeli atılan TANAP’ın güzergah ve hedefiyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bu proje başka hiçbir projenin alternatifi olmadığı gibi bu projeye alternatif başka bir proje de yoktur" dedi.

Haberin Devamı

TEMEL ATMA SONRASI ÜÇLÜ POZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel atma töreni sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile objektiflere bu pozu verdi.