Spor Tanıdık şampiyonluk yarışı

Tanıdık şampiyonluk yarışı

Paylaş
Tanıdık şampiyonluk yarışı

Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı şampiyonluk yarışı, 15 sezon önce yapılan unutulmaz şampiyonluk yarışını anımsatıyor

27 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Trabzonspor’un bu sezon ve şampiyonluğa en ciddi şekilde yaklaştığı 1995-96 sezonunda Fenerbahçe ile yaptığı yarış benzer özellikler taşıyor.

TRABZON YİNE 2 PUAN ÖNE GEÇMİŞTİ

Sarı-lacivertli takımın şampiyon olduğu 1995-96 sezonunda bu sezonda olduğu gibi 26. haftada her iki takım da aynı puana sahipken, 27. haftada Trabonspor, Fenerbahçe’nin berabere kalmasıyla 2 puan öne geçmişti.

Söz konusu 26. haftada 64 puanlı iki takımdan Trabzonspor, averajla ilk sırada Fenerbahçe ise ikinci sırada yer almıştı. 27. hafta sahasında Gençlerbirliği’ni 3-1 yenen Trabzonspor, Fenerbahçe’nin Altay ile 2-2 berabere kalmasıyla 2 puan öne geçmişti.

VANSPOR YENİLGİSİ

Ancak 29. haftada farkı 4 puana çıkaran bordo-mavililerin 30. haftada Vanspor'a yenilmesiyle rakibiyle arasındaki puan farkı 1’e düşmüştü.

UNUTULMAZ MAÇI FENERBAHÇE KAZANMIŞTI

32. haftada da Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor’u 2-1 yenip 2 puan öne geçmiş ve rakibinin de 2 puan önünde 84 puanla şampiyonluğa ulaşmıştı.

Bu sezon 26. haftada 60 puanlı iki takımdan Fenerbahçe averajla ilk sırada yer alırken, 27. haftada Konyaspor’u 1-0 yenen Trabzonspor, Fenerbahçe’nin Bursaspor ile golsüz berabere kalması üzerine 63 puanla rakibinin 2 puan önünde liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı