Gündem 'Tanık olarak dinlenmek istiyorum'

'Tanık olarak dinlenmek istiyorum'

Paylaş
'Tanık olarak dinlenmek istiyorum'

Poyrazköy davasında tutuklu teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın avukatı İrfan Sütlüoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç'ın 11 Nisan Pazartesi günkü duruşmada tanık olarak dinlenmek istediğini söyledi

''Amirallere suikast" ve “Kafes Eylem Planı" davaları ile birleştirilen 7’si tutuklu 69 sanığın yargılandığı Poyrazköy davası devam ediyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar emekli binbaşı Levent Bektaş, emekli astsubay Ergin Geldikaya, muvazzaf askerler Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay, Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan katıldı. Poyrazköy davasında tutuksuz yargılanan ancak Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar, Tuğamiral Levent Görgeç’in de aralarında olduğu 8 sanık da duruşmaya getirildi. Tutuksuz 14 sanığın hazır olduğu duruşmaya müdahil Agos Gazetesi adına da avukatlar katıldı.

Haberin Devamı

POLİSLER TANIK OLARAK DİNLENİYOR

Duruşmada Poyrazköy’de bulunan mühimmatlara ilişkin yapılan aramalara katılan emniyet görevlileri tanık olarak dinlendi. Poyrazköy’de aramaların yapıldığı 23 Nisan 2009’da Beykoz Asayiş Müdürlüğü’nde görevli olduğunu belirten tanık Muammer Kaçar, o gün hava muhalefeti nedeniyle arama yapılmadığını ve kendisinin sadece çevre güvenliğinden sorumlu olduğunu söyledi.

TANIK POLİS SİLAHLA DURUŞMAYA GİRDİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğunu ifade eden tanık Asım Bekçiler de, 23 Nisan 2009’daki aramaya katıldığını ve kendisinin de çevre güvenliğinden sorumlu olduğunu ifade etti. Bu sırada araya giren sanık Feyyaz Öğütçü, tanığa “Üzerinde silah var mı?" diye sordu. Unuttuğunu söyleyen tanık Bekçiler, daha sonra silahını dışarıya bıraktı. Ancak tanığın silahla salona girmesine izleyiciler tepki gösterdi. Bir önceki duruşmada da tanık olarak dinlenen bir polis memuru da silah ile duruşmaya girmişti.

Haberin Devamı

AV. SÜTLÜOĞLU: EMEKLİ ORAMİRAL ATAÇ TANIK OLARAK DİNLENMEK İSTİYOR

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Poyrazköy davasında tutuklu teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan’ın avukatı İrfan Sütlüoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç’ın 11 Nisan Pazartesi günkü duruşmada tanık olarak dinlenmek istediğini söyledi.

Metin Ataç’ın avukatının kendisine ulaştığını ifade eden Avukat Sütlüoğlu, Ataç’ın 11 Nisan Pazartesi günü görülecek olarak duruşmada tanık olarak ifade vermek istediğini belirtti.

Sütlüoğlu, bu soruşturmanın başladığı dönemlerde “Suikasttan haberiniz var mı?" diye soran basın mensuplarına Metin Ataç’ın soruşturmadan haberi olduğunu kast ederek “Evet haberim var" dediğini kaydetti. Metin Ataç’ın suikasttan haberi olmadığını, soruşturmadan haberi olduğunu anlatmaya çalıştığını söyleyen Avukat Sütlüoğlu, Ataç’ın bu konuyla ilgili ifade vermek istediğini ifade etti. Avukat Sütlüoğlu, Ataç’ın ivedi olarak Pazartesi günkü duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilmesini talep etti.

(DHA)