Türkiye (Son Dakika) Tanıktı, katil zanlısı oldu

Tanıktı, katil zanlısı oldu

Paylaş
Tanıktı, katil zanlısı oldu

İstanbul Beşiktaş’ta öldürülen Azeri mafya lideri Aliyev’in, tanık olarak ifadesine başvurulan adamı, tam anlamıyla bir suç makinesi çıktı

İstanbul Beşiktaş’ta 18 Ağustos’ta, Azeri asıllı Rus mafya babası Rovshan Aliyev’e düzenlenen suikastta çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Cinayetin ardından soruşturma başlatan Cinayet Bürosu ekipleri, otel çıkışı kurşun yağmuruna tutulan aracı kullanan işadamı Tahir C.’yi gözaltına aldı. Aliyev’in, otelde işadamı Tahir C. ile buluştuğunu ve bir toplantı yaptığını tespit eden polis, görüntüleri incelemeye aldı. Toplantıda bulunan ve Aliyev’in adamları olduğu belirlenen Azeri Hacıbaba T. ile A.N. ve Z.İ., tanık olarak ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

EMNİYETTE İŞLER BİR ANDA DEĞİŞTİ
Ancak emniyette iş bir anda değişti. 3 tanıktan Hacıbaba T.’nin, polis tarafından arandığı ortaya çıktı. Şüpheli haline gelen Hacıbaba T.’nin, 18 Ağustos 2013’te Bahçeşehir’de Azeri işadamı Ali Gamidov’un öldürülmesinde yer aldığı ortaya çıktı. Aliyev’in adının da Gamidov cinayetinde geçtiği bildirildi. Cinayet polisi, güvenlik kamerası kayıtlarının silindiği iddia edilen olayla ilgili o dönem yapılan soruşturma hakkında da geniş çaplı çalışma başlattı. Rusya’da da 5 ayrı cinayete karıştığı belirlenen şüpheli için Rus yetkililerle irtibata geçildi.

SUİKAST RUS MAFYASININ İŞİ Mİ?
Öte yandan Cinayet Masası ekipleri, Aliyev’in katil zanlıları ile ilgili de çalışmalarını sürdürüyor. Aliyev suikastında Rus mafyası üzerinde duruluyor. Habertürk'ün haberine göre şüpheliler arasında Laşi Ş., Yuriy P., Vasiliy H. ve Nadir S. adlı mafya üyeleri yer alıyor. Polis, yurtdışına kaçtıkları düşünülen şüpheliler hakkında soruşturmayı genişletti. Gözaltına alınan işadamı Tahir C. ile Aliyev’in 3 adamının sorgusu ise sürüyor.

Haberin Devamı