Yaşam Tanpınar Edebiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi açıldı

Tanpınar Edebiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi açıldı

Paylaş
Tanpınar Edebiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi açıldı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi'nin açılış töreni 18 Aralık 2017 tarihinde, Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde gerçekleşti

Açılış konuşmasını Orhan Pamuk'un yaptığı Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi'nin kuruluş amacı ve çalışma başlıkları Merkez Müdürü Prof.Dr. Handan İnci tarafından sunuldu.

Buna göre merkezin önümüzdeki süreçte yapacağı işler arasında öncelikle “Tanpınar Arşivi”ni yayıma hazırlamak, hakkındaki çalışmalar için bilgi bankası oluşturmak, yeni çalışmalar için zemin hazırlamak, Tanpınar Akademisi başlığı altında toplanan çeşitli seminerler ve konferanslar düzenlemek, romanların ve yazarların İstanbul’u başlıklarıyla gerçekleştirilecek kültür gezileriyle İstanbul’un edebiyat coğrafyasına dikkati çekmek yer alacak.


Orhan Pamuk yaptığı açılış konuşmasında "Huzur romanı benim romancılığımı aşırı derece etkilemiştir. Kafamızı karıştırdığı için seviyorum Tanpınar’ı, bu kafa karışıklığı bende de olduğu için seviyorum" dedi.

Tanpınar Arşivi ve Merkez etkinlikleriyle ilgili güncel bilgiler www.tanpinarmerkezi.com üzerinden takip edilebilir.

Haberin Devamı