Gündem Tanrı misafiri 'katil' çıktı

Tanrı misafiri 'katil' çıktı

Paylaş
Tanrı misafiri 'katil' çıktı

Çifte cinayet şüphelisi 'Tanrı misafiri' olarak gittiği evde yakalandı

Sivas’ta geçen pazartesi günü sabaha karşı çıkan tartışmada Mesut (29) ile Mustafa Sancak (25) kardeşleri pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Muhammet Şanlı (23), olay sonrası yakındaki mahallede ‘Tanrı misafiri’ olarak kaldığı Ş.D. adlı kişinin evinde yakalandı. Şanlı’nın öldürdüğü kardeşlerden Mesut Sancak’ı 4 ay önce de bıçakla yüzünden yaraladığı belirlendi. Cinayet şüphelisi Şanlı adliyeye getirilirken, ayağında kadın terliği bulunması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Alibaba Mahallesi Çayboyu Caddesi'nde geçen pazar gününü Pazartesi'ne bağlayan geceyarısı, Muhammet Şanlı aralarında anlaşmazlık bulunan Mesut ve Mustafa Sancak kardeşleri pompalı tüfek ile vurarak öldürdü. 10 gün önce cezaevinden çıktığı öğrenilen ve yaralama dahil çeşitli suçlardan 3 sabıkası olan Muhammet Şanlı, otomobilini ve pompalı tüfeğini bırakarak arkadaşı H.Ş. ile birlikte yaya olarak olay yerinden kaçtı. Cinayet şüphelisinin, 4 ay önce çıkan kavgada da öldürdüğü kardeşlerden Mesut Sancak’a bıçakla saldırıp yüzünden yaraladığı ve bu nedenle cezaevine girdiği öğrenildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince cinayetlerden yaklaşık 10 saat sonra 1.5 kilometre uzakta Pirkinik Mahallesi’ndeki bir evde dün yakalanan Muhammet Şanlı'nın, buraya ‘Tanrı misafiri’ diyerek geldiği öğrenildi. Olay sırasında yanında bulunan arkadaşı H.Ş. ile birlikte, mahallede oturan Ş.D.’nin evine giden Şanlı, “Arkadaşım ile ben yolda kaldık. Aracımız yok. Tanrı misafirleriyiz. İzin verirsen bu geceyi burda geçirebilir miyiz” dediği öğrenildi. Polisin güzergah üzerinde gidebilecek noktaları araştırması ve çevrede yaptığı soruşturma sonrası şüphelinin ve arkadaşının kaldığı evde yakalandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan Muhammed Şanlı, saldırı ihtimaline karşı çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Şüphelinin misafir olarak kaldığı evden alınırken, ayağına aceleyle kadın terliği giydiği gözlendi.

Cinayet şüphelisinin ilk ifadesinde daha önceden kavgalı olduğu kardeşler ile karşılaşınca yeniden tartıştıklarını, arabada bulunan ruhsatsız av tüfeği ile önce Mesut Sancak’ı vurduğunu, ardından kardeşi Mustafa Sancak’ın kendine saldırması üzerine ateş açtığını, cinayeti önceden planlamadığını, iki kardeşin öldüğünü daha sonra öğrendiğini söylediği belirlendi. Cinayetlerle ilgili H.Ş.'nin de sorgusu sürüyor.

TUTUKLANDI

Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgu işlemleri tamamlanan cinayet şüphelisi Muhammet Şanlı, ardından tutuklanma istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede sorgusu tamamlanan Şanlı, 2 kişiyi öldürme suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)