Ekonomi TAPDK Başkanı: Alkol alınan ortamlar pek rahat olmaz

TAPDK Başkanı: Alkol alınan ortamlar pek rahat olmaz

Paylaş
TAPDK Başkanı: Alkol alınan ortamlar pek rahat olmaz

Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mehmet Küçük ile yaşanan ilginç diyalogları köşesine taşıdı. İşte Sabuncu'nun bugünkü yazısı...

"Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük. İçki konusunda yayınlanan son tebliği ile pek çok kişinin kafası karışmış, Küçük arka arkaya yaptığı açıklamalarla soru işaretlerini gidermeye uğraşmıştı. Onun sadece kamuoyuna yaptığı açıklamalar değil bir de kendisini ziyarete gelenlerle yaptığı görüşmeler de var. İçki üreticilerinin yöneticileri, gıda ve restoranların sahipleri, bunların dernek yöneticileri, otelciler...

Haberin Devamı

Bu görüşmelerde karşılıklı ilginç diyaloglar yaşandı. Bunlardan en çarpıcı ikisini burada not etmek istiyorum.

Birincisi Mehmet Küçük’ün kendisini ziyaret eden alkollü içki sektörü temsilcilerine kendisi ve babasıyla ilgili naklettiği bir anısı.

Samsun- Bafralı olan Küçük, İstanbul ziyaretlerinde alkolsüz balık lokantası bulamamaktan şikayetçi. Şöyle diyor:

- Babamla birlikte bazen İstanbul’da, Boğaz kıyısında balık yemek istiyoruz. Ancak, alkol servis etmeyen restoran bulmakta zorlanıyoruz.

Ziyaret edenler müdahele ediyor:
- Olur mu öyle şey Belediye’nin de alkol satılmayan Boğaz kıyısında lokantaları var. Hem alkol satılanda yeseniz ne olur? Buralarda da içki içmeden balığınızı yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Küçük yanıt veriyor:
- Alkol alınan ortamlar pek rahat olmaz. Alkol alan insanlar sarhoş kafayla ortalığı karıştırabilir. Bundan çekiniyoruz.

Ya TV’den gazetenin arkası görünürse korkusu

Bir başka ziyaret bir diğer soru. Bu kez merak edilen, kurumun alkol şirketlerinin neden gazetelerin arka sayfalarına reklam verilmesine sıcak bakmadığı.
Küçük‘ün giriş cümlesi ilginç:

- Televizyon kanalları her sabah gazetelerdeki önemli başlıkları okuyup, izleyicileriyle paylaşıyor. O yüzden yasakladı.
Sektör temsilcileri şaşırıyor. İyi de bizimle ne alakası var. Mustafa Küçük yanıt veriyor:
- Programı sunan birinci sayfadaki başlıkları okurken gazeteyi kaldırıyor. O zaman arka sayfa ekranda görünüyor. Bu yüzden gazetelerin arka sayfasını alkollü içki reklamlarına kapattık.

Milliyet