Gündem Tapuda cep yasağı

Tapuda cep yasağı

Paylaş
Tapuda cep yasağı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sicil müdürlüklerinde çalışan personele bina içinde cep telefonuyla konuşma yasağı getirdi

'KONUŞANLARI ENGELLEYİN!'

Haberin Devamı

Tapu daireleri son günlerde ardı ardına düzenlenen rüşvet operasyonlarıyla gündeme gelmişti. Tapu çalışanları ile rüşvet aldıkları kişilerin konuşmaları polisin teknik dinlemesine takılmıştı.

Bu görüşmelerde tapu çalışanları, cep telefonundan aradıkları kişileri son dakikada banka hacizinde kurtarıyordu. Kimi görüşmelerde de tapu çalışanları, emlakçıları arayıp satışa çıkan düşük ücretli bina ve arsaları haber veriyordu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 6 Nisan’da ilginç bir karara imza attı. Kararda tapuda çalışan personelin, sakıncalı olduğu gerekçesiyle bina içinde cep telefonu kullanması yasaklandı.

‘PERSONELİN ONURU KIRILDI’

Yazıda, “Personel görüşmelerini, kuruma ait sabit telefondan yapsın. Bina içine ‘Cep ile konuşmak yasak’ yazısı asılsın” denildi. Müdürlerden, personelin cep telefonuyla konuşmasını engellemeleri istendi.

Haberin Devamı

Karara itiraz eden Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak şunları söyledi:”Tapu dairelerindeki soruşturmalarda bazı personelin cep telefoyla yaptığı konuşmalar yüzünden karar alınmış. Daha önce her yere kamera konulmuştu. Şimdi de telefon yasağı geldi. Herkes zan altında bırakılıyor. Personele, ’Emlakçılarla yan yana gelmeyin, daireye gelenlerle göz göze gelmeyin’ deniyor. Çalışma ortamı cezaevine döndü. İnsanların onuru kırılıyor.”