Ekonomi Tapuda iki büyük yenilik

Tapuda iki büyük yenilik

Paylaş
Tapuda iki büyük yenilik

Yeni düzenlemeyle yurtdışından ve gayrimenkulün bulunduğu yer dışındaki müdürlüklerden de işlem yapılabilecek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü´nün 2009 yılı değerlendirmesi ve 2010 hedeflerinin tespiti amacıyla Antalya´da düzenlenen çalıştaya katılan Bakan Demir, iki yenilik müjdesi verdi.

TAŞINMAZIN OLDUĞU YER ŞART DEĞİL

Tapu Kadastro Teşkilat Kanunu tasarısının TBMM´ye geldiğini hatırlatan Bakan Demir, bu tasarının yasalaşmasıyla, vatandaşların tapu işlemleri için taşınmazın kayıtlı bulunduğu tapu müdürlüğünde işlem yapması zorunluluğunun kalkacağını vurguladı. Bakan Demir, "2010 yılı içerisinde vatandaşlarımız bulunduğu tapu sicil müdürlüğünden başka tapu sicil müdürlüğünde kayıtlı olan gayrimenkullerinin tapu taksirini yapabilecekler. İki yıl içerisinde de tüm tapu müdürlüklerinde yapılabilir hale getireceğiz. Bu bir devrimdir" dedi.

YURTDIŞINDAN DA YAPILABİLECEK

Haberin Devamı

Yurt dışında, özellikle Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerde, Türkiye içerisinde alım satım yapılabilirliği başlatacaklarını da dile getiren Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Meclise sunmaya hazırladığımız teşkilat kanunumuz yasalaşırsa, Bakanlar Kurulu yetkisine verilen bir madde ile Türkiye dışından Türk vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı belli kentlerde ve Türkiye ile ciddi anlamda mülkiyet ilişkisi olan ülkelerin merkezlerinde, görevli arkadaşlarımızın atanmasıyla dışarıdan da Türkiye içerisinden alım satım yapılabilmeyi başlatacağız" diye konuştu.

DHA