Gündem Taraftar değil teröristmişler

Taraftar değil teröristmişler

Paylaş
Taraftar değil teröristmişler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi -Diyarbakırspor maçında sahaya inen kişilerden 10 tanesi PKK/Kongra -Gel terör örgütünün gençlik yapılanmasının üyesiymiş

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 17 Mart 2010’da oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)-Diyarbakırspor maçının 87’nci dakikasında İBB gol atmıştı. Diyarbakırlı taraftarlar sahaya inip futbolcuları ve hakemleri kovalamıştı. Maç tatil edilmişti. Diyarbakırspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararıyla Süper Lig’ten düşmüştü. Soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

İddianamede 10 sanığın PKK/Kongra -Gel terör örgütünün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyesi olduğu belirtildi.

339 yıla kadar hapis

İddianamede “Maça taraftar olarak değil, örgütün amacı doğrultusunda olay çıkartmak için giden sanıklar Diyarbakırspor’un Süper Lig’ten düşürülmesini, böylece halk nezdinde Diyarbakır’a ve bölge halkına devlet tarafından ayrımcılık yapıldığına ilişkin örgüt propagandası yapılmasını sağladı.

Hiçbir taraftar takımının ligten düşmesini istemez” denildi. 4’ü tutuklu 9 sanığın terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmaktan 5 yıldan 339 yıla kadar hapsi istendi.