Gündem Taraftara büfeci kurşunu: 1'i polis 6 yaralı

Taraftara büfeci kurşunu: 1'i polis 6 yaralı

Paylaş
Taraftara büfeci kurşunu: 1'i polis 6 yaralı

Göztepe taraftarları mola verdikleri yerde büfeciyle kavga etti; büfeci rastgele ateş açtı

Türk Telekom- Göztepe maçı için İzmir'den Ankara'ya giderken Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde mola veren Göztepe taraftarları ile büfe sahibi Ahmet Kılavuz arasında kavga çıktı. Kavga sırasında büfe sahibi Ahmet Klavuz, tabancasını çekip taraftarların üzerine rastgele ateş açtı. Olaya müdahale etmek isteyen bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 4 kişi silahla, toplam 6 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Ankara’da dün Türk Telekom ve Göztepe takımları arasında oynanan TFF İkinci Lig Yükselme Grubu maçı için bir grup Göztepe taraftarı, otobüsle İzmir'den yola çıkmıştı. Taraftarları taşıyan 38 yaşındaki Ahmet Şentürk yönetimindeki 35 AG 5479 plakalı otobüs, saat 02.00 sıralarında Manisa'nın Ahmetli İlçesi'ndeki 40 yaşındaki Ahmet Kılavuz'a ait büfede mola verdi. Burada, büfe sahibi Ahmet Kılavuz ile taraftarlar arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Kılavuz, tabancasını çekip, taraftların üzerine doğru rastgele ateş etmeye başladı.

MÜDAHALE ETMEK İSTEYEN POLİS DE YARALANDI

Tabancadan çıkan mermilerin isabet ettiği taraftarlar, 33 yaşındaki Fevzi Çakmak, 27 yaşındaki Behçet Şenözgür ve 33 yaşındaki Cenk Şenyürek ile yaklaşık 50 metre mesafedeki İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden olaya müdahale etmek için bölgeye gelen ekipteki polis memuru 35 yaşındaki Mevlüt Yıldırım yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Yıldırım ile Fevzi Çakmak ve Cenk Şenyürek Salihli Devlet Hastanesi’ne, Behçet Şenözgür ise Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaşanan arbede sırasında hafif yaralanan 2 taraftara ise olay yerinde müdahele edildi.

BÜFE SAHİBİ KAÇTI

Olay sonrası büfe sahibi Ahmet Kılavuz kaçarken, otobüste bulunan 45 Göztepe taraftarı ifadeleri alınmak üzere Ahmetli İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü.

Telekomspor- Göztepe futbol maçına başka bir grubun da otobüsle Ankara’ya gittiğinin öğrenilmesi üzerine, polis ekipleri Turgutlu’dan Ahmetli’ye kadar olan bölgeyi denetim altına aldı.

Olay yerine gelen Ahmetli Kaymakamı Fuat Güler, “Olay çok üzücü, polis memurumuzun yaralanması, üzüntümüzü daha da arttırmıştır. Umuyoruz, arkadaşımızın sağlık durumu iyidir. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

OLAYIN BİR BENZERİ DE 2008'DE YAŞANMIŞTI

16 Aralık 2008 tarihinde de İzmir'den Bandırma'ya basket maçına giden Pınar Karşıyaka taraftarları ile Balıkesir girişinde mola verdikleri akaryakıt istasyonu çalışanları arasında kavga çıkmıştı. Olay sırasında tesis sahibinin oğlu, Ertuğ G., pompalı silahlı taraftarların üzerine ateş açmış, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Özgür Soylu yaşamını yitirirken, 3 taraftar da yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, kaçan büfe sahibi Ahmet Kılavuz'u yakalamak için çalışma başlattı.

Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU(Manisa), (DHA)