Spor Taraftarlardan ilginç protesto!

Taraftarlardan ilginç protesto!

Paylaş
Taraftarlardan ilginç protesto!

Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Çorumspor'un, Ankara Demirspor ile oynadığı Türkiye Kupası 1. Tur maçında "küfürlü tezahüratta bulundukları" gerekçesiyle "spor müsabakalarını seyirden men" cezası verilen beş taraftar, kararı protesto etmek için kendilerini koli bandıyla Çorumspor'un maçlarını oynadığı stadyumun koltuklarına bağladı

Çorumspor Taraftar Derneği Başkanı Hasan Gözübüyüklü, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda yaptığı basın açıklamasında, Çorumspor’un, Türkiye Kupası 1. Tur maçında Ankara Demirspor ile 7 Eylül 2012 tarihinde Dr. Turhan Kılıçcoğlu Stadı’nda karşılaştığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Karşılaşma sonunda Çorumspor’un 4-2 mağlup olduğunu ve kupadan elendiğini anımsatan Gözübüyüklü, şöyle devam etti:

"Maçın skoru 3-1 iken Ankara Demirspor takımının yedek kulübesinden bir futbolcu bizlere el hareketinde bulundu. Biz de çok sinirlendik ve küfürlü tezahüratta bulunduk. Daha sonra, benimle birlikte 4 arkadaşım hakkında, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldığına ilişkin tebligat geldi. Tebligatta, hakkımızda dava açıldığı ve ilk duruşmamızın şubat ayında yapılacağı ifade edilmektedir. Bu tarihe kadar da spor müsabakalarına ve stadyumlara giremeyeceğimiz belirtilmektedir. Ayrıca Çorumspor’un maç saatinde en yakın karakola giderek imza atmamız istenmektedir."

Haberin Devamı

Gözübüyüklü, 1984’ten bu yana Çorumspor’u desteklediğini ve bugüne kadar hiçbir cezai işlemle karşı karşıya kalmadığını dile getirerek, "Bu kararı çok ağır buluyoruz. Küfreden maçtan uzaklaştırılıyor ama birçok maçta ne olaylar çıkıyor ve kimse ceza almıyor. Biz bir cahillik yaptık. Yetkililerden affımızı istiyoruz. Çorumspor bizim en büyük sevdamızdır. Bir daha yanlış yapmayacağımızı temin ediyorum. Arkadaşlarıma da kefil oluyorum" diye konuştu.

Gözübüyüklü’nün açıklamasının ardından, "spor müsabakalarını seyirden men" cezası alan Çetin Aydın, Hüseyin Nalcı, Rıza Tahtacı ve Cemil Çatal kendilerini şeref tribününde misafir takım yöneticilerinin oturduğu koltuklara koli bandıyla bağladı. Yaklaşık 5 dakika protesto eylemlerini sürdüren taraftarlar, daha sonra arkadaşlarının bandı çözmesiyle eylemlerine son verdi.

AA