Yaşam Tarçın, yeni yuvasında çok mutlu!

Tarçın, yeni yuvasında çok mutlu!

Paylaş
Tarçın, yeni yuvasında çok mutlu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi yetkililerince yaklaşık 1 ay önce sokakta hasta ve terk edilmiş halde bulunan Tarçın adı verilen cins köpek yeni yuvasına kavuştu

Sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin yapıldığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi bir sahipsiz hayvanın daha sıcak yuvasına kavuşmasını sağladı.

Barınak yetkilileri tarafından yaklaşık 1 ay önce sokakta bulunarak koruma altına alınan ve barınak personelinin sevgi ve ilgisi ile hayata tutunan Tarçın, 13 yaşındaki Emir ve annesi Eda Mertsöz tarafından sahiplenildi. Hayvan satın almak yerine sahiplenerek tüm ailelere örnek olacak bir davranış sergileyen Emir Karataş ve annesi Eda Mertsöz, yeni can dostları Tarçın'ın evlerine gelmesi ile birlikte keyifli bir süreç yaşadıklarını söyledi.


"O ARTIK AİLEMİZİN BİR ÜYESİ"


Eda Mertsöz, Tarçın ile Geçici Hayvan Bakım Evi'nde karşılaştıklarını ve artık ailelerinin bir üyesi olduğunu belirterek, "Oğlum ergenlik dönemine girdiği için ona bir arkadaş istemiştim. Ev şartlarımız uygundu. Bizim ruhsal ve fiziksel olarak da golden cinsine ihtiyacımız vardı. Ben petshoplara giderek para karşılığı hayvan satın alınmasına karşıyım. Alınan köpekler bir süre sonra ne yazık ki sokağa atılıyor. Tercihimiz barınaktan sahiplenmek yönündeydi. Tarçın da Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda tanıştık. Bir süredir birlikte yaşıyoruz. O artık ailemizin bir üyesi" dedi.


PETSHOP YERİNE BARINAKLARDAN SAHİPLENİN


Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi yetkilileri ise insanların petshoplardan hayvan satın aldıklarını ancak bir müddet sonra bakımı zor gelerek sokağa bıraktıklarını ifade etti. Petshoplar yerine barınaklardan hayvan sahiplenilmesinin çok daha doğru olduğuna vurgu yapan yetkililer, hayvan sahiplenmek isteyen herkesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'ne beklediklerini bildirdi.

(DHA)

Haberin Devamı