Coşkun Türk Tarifine uymayan hakem
HABERİ PAYLAŞ

Tarifine uymayan hakem

Fener kötü, Fener son dakikalarda oyundan düşüyor, Fener savunması ve kalesi yol geçen hanına döndü... Bunların hepsine kabul, ancak kabul edemediğim iki şey var. Birincisi Fener şampiyon olmak istiyorsa, 8 önemli futbolcusu forma giyemeyen İstanbul Belediye’yi yenmeli. Lugano, Mehmet, Özer ve sakat sakat oynayan bazı futbolcularına rağmen yenmeli. Sahaya sarı-lacivertli formayı giyip çıkan her futbolcu o formanın hakkını vermeli. İkinci kabul edemediğim şey hakemlerin abuk subuk standartları ve “hakem” tarifine uymamaları. Bunu sadece dünkü maç için söylemiyorum.

Haberin Devamı

Bakın Türk Dil Kurumu’nda hakem tarifi nasıl: Karşılaşmaları, yarışmaları kurallara uygun ve yansız olarak yöneten kimse. Şimdi Fırat Aydınus ve yardımcısı bu tarife uyuyor mu? Maçı kurallara uygun ve yansız olarak yönetebildi mi? Gole giden Güiza’nın son adam tarafından yaka paça indirilmesinin karşılığı kırmızı karttır. Bunun sana göresi bana göresi yoktur. Kural bunu yazar. Fener’de Deniz’in attığı golü ofsayt bayrağı kaldırıp iptal eden yardımcı hakem aynı mantıkla Belediye’nin attığı ikinci golde de bayrağını kaldırmalı. Kaldırmıyorsa sorun var demektir.

Güiza’nın pozisyonunda Ekrem’e sarı kart gösteren Aydınus, Alex’in pozisyonunda tereddütsüz kırmızı kartını çıkarıyorsa onda da sorun var demektir. Bursa maçında Fener’in hakem tarafından “ince ince kıyıldığını” yazmıştım. Dün ince ince değil, kalın kalın doğrandı. Tamam Fener kötü, Fener futbol oynamıyor. Ama hakemler “Vurun abalıya” misali değil tariflerine uyacak şekilde maç yönetmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder