Gündem Tarih bu minibüsün içinde!

Tarih bu minibüsün içinde!

Paylaş
Tarih bu minibüsün içinde!

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, minibüs şoförü Süleyman Demir, müşterilerinin bilgilenmesi için Türk ve dünya tarihindeki önemli tarihleri aracının içine yapıştırmış

İlçe merkezinden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'na 43 UZ 038 plakalı minibüsüyle yolcu taşıyan Süleyman Demir, Malazgirt Savaşı'ndan İnönü Zaferi'ne, Fransız İhtilali'nden Birinci ve İkinci Dünya savaşlarına kadar 65 olayın tarihlerini kağıtlara yazıp bunları minibüsünün içerisine astı.

Minibüse binen ve çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yolcuların asılan kağıtlara ilgi gösterdiğini ifade eden Süleyman Demir şöyle konuştu: “Bir süre önce, ilçe merkezinden minibüsüme binip Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’na giden üniversite öğrencileri ile sohbet ederken onlara Osmanlı İmparatorluğu’nun kaç yılında kurulduğunu sormuştum.

Öğrencilerin hiçbirinden ses çıkmadı. Bunun üzerine Tavşanlı Şehir İçi Hat Dolmuşları Kooperatifi Başkanı Nurettin Aydın’a aracımın içerisine tarihi olayları asmak istediğimi belirttim.

Aydın’ın bu tür kağıtların asılmasında herhangi bir sakıncanın almadığını söylemesi üzerine internetten de bakarak Türk ve dünya tarihi ile ilgili 65 önemli olayı belirledim.

Bunların bilgisayar çıktılarını alıp minibüs içerisine astım. Yazılar en çok öğrencilerin ilgisini çekti. 20 dakikalık yolculukları sırasında tarih konusunda bilgi sahibi oluyorlar.”

Tuna İŞLEYEN/Kütahya (DHA)