Yaşar Özay Tarih Öğretmeni müzeci olacak
HABERİ PAYLAŞ

Tarih Öğretmeni müzeci olacak

Haberin Devamı

Atama bekleyen tarih öğretmeni müzeci ya da rehber, matematik öğretmeni bankacı ya da sigortacı, edebiyat öğretmeni gazeteci ya da yayıncı olacak.

Öğretmen adaylarına gelecekte iş bulma sıkıntısı çekecekleri uyarısında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin başka sektörlerde istihdamı için seçmeli derslerle öğretmenlere beceri kazandırılmasının düşünülmesi gerektiğini söyledi. Aktekin “Tarih okuyan artık müzeciliğe, turizm rehberliğine, Türk dili edebiyatı okuyan yerel gazetecilik ya da yayıncılığa, matematik okuyan bankacılık veya sigortacılığa yönelsin” dedi.

İHTİYAÇTAN FAZLA

92 eğitim fakültesinde 228 bin öğrenci bulunduğunu, daha önceki mezunlarla birlikte bu sayının 1 milyona ulaştığını hatırlatan Aktekin “İhtiyacımız sadece 100 bin” dedi. Eğitim fakültesi mezunu herkesin hem reel şartlardan, hem ihtiyaç azlığından öğretmen olamayacağını belirten Aktekin “Herkesin yapı, altyapı, kişilik olarak öğretmenliğe uygun olmayabileceği kabul edilmeli” dedi. Her şey devletten beklenmemesi, özel sektöre de gidilmesi gerektiğini ifade eden Aktekin “Özel sektör de atama bekleyen 1 milyonluk öğretmen havuzundan faydalanmalı, kolejler buradan öğretmen almalı, üniversiteler araştırma görevlisi olarak yararlanmalı” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder