Bilim - Teknoloji Tarihe geçen 10 cep telefonu!
Paylaş
Tarihe geçen 10 cep telefonu!

Son 15 yıla damgasını vuran, bugün bile unutamadığımız, 10 efsane cep telefonu modelini seçtik!

Geride kalan 15 yılda büyük teknolojik gelişmelere imza atıldı. TV'ler gelişti, sanal gerçeklik hayatımıza girdi, giyilebilir teknoloji ile tanıştık ve çok daha fazlası... Ama hiç bir gelişme, cep telefonlarının yaptığı büyük etkiyi yapamadı. Cep telefonları hayatımıza öyle bir girdi ki; artık telefonu evde unutup dışarıya çıktığımızda kendimizi "çıplak" hisseder olduk.

Yola "takoz boyutunda" ağır modellerle başlayan, önce küçülen, sonra da büyüyüp bilgisayar yavrusu boyutlara gelen cep telefonları, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Sadece telefonla konuşmanın çok daha ötesini sunuyorlar bizlere. Hatta telefonla konuştuğumuzun sürenin çok daha fazlasını, telefon ekranına bakıp e-posta kontrolü için, müzik dinlemek ya da film izlemek için, oyun oynamak için, hatta navigasyon yardımıyla yolumuzu bulmak için harcıyoruz.

Birbirinden güçlü cep telefonlarını, çekirdek arsızı mobil işlemcileri, 20 megapikseli geçen kameraları şimdilik bir kenara bırakıyoruz... Herkesin gönlünde yıllar önce kullandığı ama unutamadığı bir ya da birkaç "antika" cep telefonu mutlaka vardır. Biz de, CHIP Online ekibi olarak, bizim unutamadığımız 10 cep telefonunu listeledik. Şuna emin olun; bu listeyi hazırlamak hiç kolay olmadı. Çünkü aslında devrim yapan, unutulmaz çok daha fazla model saymak mümkün. Ama dediğimiz gibi; bu liste bizim listemiz. Siz de, listede olmayan ama sizin için önemli olan modelleri yorumlarınızda belirtebilirsiniz...

İşte geçtiğimiz 15 yılın, cep telefonu tarihine imzasını atan 10 efsane modeli...

Haberin Devamı

Resimlerle: Tarihe geçen 10 unutulmaz cep telefonu!

Kaynak: CHIP Online