Yaşam Tarihe geçen oyun

Tarihe geçen oyun

Paylaş
Tarihe geçen oyun

Konsol oyunların satışları denetleyen NPD Gorup tarafından yapılan açıklamada Call of Duty: Black Ops tarihin en çok satan oyunu olmaya hak kazandı

Şubat ayı verilerine göre yapılan değerlendirmede 13.7 milyon kopyası satılan Black Ops Nintendo’nun yüzünü güldürdü.

Call of Duty: Black Ops Treyarch tarafından yapılan ve Activision tarafından dağıtımı yapılan Call of Duty serisinin yedinci, Treyarch'ın üçüncü oyunudur. 30 Nisan 2010'da açıklanan oyun Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, Wii ve Nintendo DS, Playstation Portable platformları için geliştirilmiştir ve 9 Kasım 2010 tarihi itibariyle piyasaya sürülmüştür.

Oyun dijital olarak Steam adlı içerik sağlayıcı platformdan da yüklenebilmektedir.

OYUNUN KONUSU

Oyun Soğuk Savaş döneminde geçmektedir. Oyuncu SOG adında gizli bir ekibin üyesidir. Bu ekip Ural Dağları, Laos, Küba, Vietnam gibi yerlerde varlık göstermektedir.

Oyunda Call of Duty: World at War'dan Sgt.Reznov da yer almaktadır. Call of Duty oyunlarında klasikleşmiş araç kullanmada ise oyuncu bir SR-71 Blackbird ve Mil Mi-24 pilotu olacaktır.

Multiplayerde ise Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Call of Duty: World at War'daki özellikler birleştirilmiştir. Oyuncular kendi silahlarını ve perklerini yaratabilmektedirler.

Yeni perk olarak napalm füzesi ve uzaktan kumandalı bomba arabası açıklandı. Zombi modu oyunda bulunmakta fakat haritaları sadece veteran ve hardened versiyonlarındadır.

Oyun ilk çıktığı gün sadece Playstation 3 platformu için 1 milyondan fazla satmışt. Zombi haritalari Call of Duty World at War'dakiyle aynıdır. Treyarch Call of Duty: Black Ops için bir harita paketi duyurdu içinde 4 yeni multiplayer haritası ve 1 zombi haritası var.

Haberin Devamı