Yaşam Tarihi aşkın tek fotoğrafına 53 bin TL

Tarihi aşkın tek fotoğrafına 53 bin TL

Paylaş
Tarihi aşkın tek fotoğrafına 53 bin TL

Marilyn Monroe ile Başkan Kennedy'nin birlikte görüldüğü fotoğraf, Amerika Los Angeles'ta önümüzdeki salı günü açık artırmayla satılacak

BAŞKAN’IN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Haberin Devamı

Amerikalı efsanevi oyuncu Marilyn Monroe’nun dönemin Amerika Başkanı John F. Kennedy ile aşk yaşadığı iddia ediliyordu. Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) bir skandala neden olabileceği gerekçesi ile Marilyn Monroe ile Başkan Kennedy’nin bir arada fotoğrafının çekilmesini yasaklamıştı.

Marilyn Monroe, 19 Mayıs 1962’de Başkan Kennedy için düzenlenen doğum gün partisine katılmıştı. Beyaz Saray fotoğrafçısı Cecil Stoughton da bu partinin fotoğraflarını çekmişti.

GÖZDEN KAÇIRDILAR

Fotoğraflarda Marilyn Monroe ile Başkan Kennedy’nin birlikte görüldüğü karelerin bulunduğunu öğrenen CIA ajanları, Cecil Stoughton’un stüdyosunu basıp fotoğraflara el koymuştu. Fakat CIA ajanlarının fotoğraflardan birini gözden kaçırdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Gözden kaçan o fotoğraf Amerika Los Angeles’ta önümüzdeki salı günü açık artırmayla satılacak. Başkan Kennedy ile Marilyn Monroe’nun bir arada gözüktüğü tek poz olan bu fotoğrafın 23 bin sterline (53 bin TL) satılması bekleniyor.