Türkiye (Son Dakika) Tarihi eser kaçakçılığına darbe

Tarihi eser kaçakçılığına darbe

Paylaş
Tarihi eser kaçakçılığına darbe

Bitlis, Tatvan ve Ahlat ilçeleriyle İstanbul, Eskişehir, Batman, İzmir'de eş zamanlı operasyonlarda, 372'si tarihi eser, 86'sı sahte olmak üzere 458 obje ele geçirildi

Bitlis merkez, Tatvan ve Ahlat ilçeleriyle İstanbul, Eskişehir, Batman, İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 372’si tarihi eser, 86’sı sahte olmak üzere 458 obje ele geçirildi. Bitlis Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin, il merkezi, Tatvan ve Ahlat ilçeleriyle İstanbul, Eskişehir, Batman ve İzmir’de bazı şahısların kültür ve tabiat varlıklarının ticaretini yaptığı yönünde bilgiye ulaştığı bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, kültür ve tabiat varlıklarının ticaretini yapan şahıslara yönelik başlatılan planlı çalışma sonucunda, bu kentlerdeki 19 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 372’si tarihi eser, 86’sı sahte olmak üzere 458 objenin ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca yine aynı adreslerde 1 el yapımı tabanca, 1 pompalı tüfek, 11 dolu fişek ele geçirildi. Operasyonlarda, "kültür ve tabiat varlıklarının ticaretini yapmak" suçundan gözaltına alınan 17 şahsın, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

AA