Pazar Postası Tarık Sezer: Kenan Doğulu bence 1 numara
Paylaş
Tarık Sezer: Kenan Doğulu bence 1 numara

Türk popunun en büyük starlarının müzik direktörlüğünü ve aranjörlüğünü yaptı. Sanat yaşamının 40. yılında ‘Yalanların Efendisi’ single’ını müzikseverlerle buluşturdu. Şimdilerde ise 24 yıl önce bestelediği ‘Yalnız Çiçek’ şarkısının Aleyna Tilki yorumuyla, Youtube’da yüz milyonun üzerinde izlenmesiyle adından söz ettiriyor. Hikayesini kendisinden dinlemek için usta müzisyen Tarık Sezer’in kapısını çaldık.

Dilara Doğan

Haberin Devamı

dilara.dogan@posta.com.tr

Dolu dolu geçen 40 yıl... Bu 40 yılı özetleyecek olsanız neler söylemek istersiniz?

Çok yoğun ve türlü türlü anılarla dolu. Kötü anımız az, iyi anımız çok. Sürekli konserlerde, bar programlarında geçen bir 40 yıl oldu.

Neredeyse tüm ünlü isimlerin aranjörlüğünü ve müzik direktörlüğünü yapmışsınız. En çok kim iz bıraktı sizde?

Kenan Doğulu. 21 yılımız hep birlikte geçti. Ajda, MFÖ, Leman Sam, Yıldız Tilbe de var. Ama en uzun çalıştığım Kenan. Kenan bir numaradır, yeri çok başka. Zaman zaman hâlâ fikir alır benden.

‘YALNIZ ÇİÇEK'İ 24 YIL SONRA ALEYNA PATLATTI

Yıldız Tilbe’nin ‘Yıldızlı Şarkılar’ albümünde birçok isim Yıldız Tilbe şarkılarını seslendirdi. Listelerde birinci sıraya yerleşen Aleyna Tilki’nin seslendirdiği ‘Yalnız Çiçek’ şarkısının bestesi de size ait...

Haberin Devamı

Evet. ‘Delikanlı’ albümünde Yıldız’la beraber çalıştık. O albüm için bestelemiştim. ‘Yalnız Çiçek’in sözlerini Yıldız Tilbe yazmıştı. Şarkı o dönemde iki arada bir derede kaldı, ‘Delikanlım’ ön plana çıktı. Bu sene de Yıldız, ‘O Ses Türkiye’ye jüri olarak geldi. Sohbet ederken, “Bizim ‘Yalnız Çiçek’ şarkısını albüme koyuyoruz, Aleyna Tilki okuyacak” dedi. Sevindim, öyle haberim oldu. Aleyna güzel okumuş. Şarkı 24 yıl sonra patladı. Radyolarda bir numara, 100 milyonu geçti Youtube’da.

Pop müziğine büyük katkılarınız olmuş. Şimdi gidişat nasıl?

2018 yazının hit şarkısı yok. Hakikaten de yok. Bu uzun zamandan beri gelen bir hikaye. Müzik, kısır bir döngüye girdi. Birçok şarkı var, her gün yenisi çıkıyor. Kötü değiller ama hit de değiller.

Tarık Sezer Orkestrası projesiyle genç müzisyenlere isimlerini duyurma fırsatı veriyorsunuz. Projenin ilk single’ı Tuğba Tufantepe’nin seslendirdiği ‘Yalanların Efendisi’ çıktı.

Bu benim hep yapmak istediğim bir projeydi. Ülkemizin önemli müzisyen ve vokalistlerini bir araya getirdim. Hepsi birbirinden yetenekli, özel müzisyenler. Tuğba’yla başladık, devamı gelecek. Tuğba, ‘O Ses Türkiye’de ikinci sezon yarışmacımızdı. Yarışmadan elendiği an aldım onu. Şimdi bizimle çalışıyor. Güçlü bir ses.

ZORU SEVERİM

Tanınmamış bir isimle çalışmak biraz riskli değil miydi?

Haberin Devamı

Biraz değil, bir hayli riskli. Normalde ünlü isimlerle çıkar, arkadaşlar ama ben tam tersini tercih ettim. Kimsenin tercih edeceği bir durum değil ama zoru severim.

Sizin sesiniz nasıldır?

Benim sesim karga. Çok isterdim güzel olsun ama Allah müzik kulağı vermiş, ses vermemiş. Ses yerine güçlü bir hafıza vermiş. Bir kere dinlediğimi asla unutmam. Bu özelliğimden dolayı Fuat Güner, ‘Tarıklopedi’ der bana.

‘O Ses Türkiye’nin orkestra şefliğini yapıyorsunuz. yarışmada birinci olanların kısa sürede unutulmasını neye bağlıyorsunuz?

Bu Türkiye’nin bir sıkıntısı. Buradaki esas sorun televizyon projesini yapan yapım şirketi değil, projeyle beraber çalışan plak şirketlerinin o insanlara yeterince ilgi göstermemesi. Eskiden ‘Biri Bizi Gözetliyor’ programında gitar çalıp şarkı söyleyen Tarık diye bir çocuk vardı. Yeşim Salkım, çok akıllıca bir iş yapıp çocuk oradan elenince bir hafta sonra ona albüm çıkardı. Milyonlar sattı. Şimdi var mı? Yok. O da ayrı bir konu. Bunun akabinde bir şeyler yaparsak o iş soğumadan bir yere gelinir.

Haberin Devamı

TUĞBA TUFANTEPE İLE KISA KISA

Müzikseverlere kendinizi tanıtır mısınız?

3 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak İzmir’de dünyaya geldim. Hala İzmir’de yaşıyorum. İçimdeki müzik aşkını keşfetmem küçük yaşlarda ailemin desteği ile oldu. Müzik kendimi bildim bileli hep hayatımın merkezinde. Tarık Hoca, şarkıyı bana ilk dinlettiğinde çok uç noktalarda duyguları bir arada yaşadım. Tarık Sezer Orkestrası’yla birlikte bir single’ımın çıkacak olması beni çok heyecanlandırdı. Tüm süreç benim için çok özel.