Ekonomi Tariş İplik kapandı 600 işçi eyleme çıktı

Tariş İplik kapandı 600 işçi eyleme çıktı

Paylaş
Tariş İplik kapandı 600 işçi eyleme çıktı

Tariş İplik'e dün sabah işbaşı yapmak için gelen işçiler, giriş kapısına asılı işten çıkarılma listelerini gördü

LİSTELERDEN ÖĞRENDİLER

Haberin Devamı

Bir yıl önce üretime ara veren Avrupa’nın en büyük iplik fabrikası Tariş İplik ve Dokuma’nın tasfiyesine karar verildi. Dün sabah işbaşı için fabrikaya gelen işçiler girişteki listelerden işten çıkarıldıklarını öğrendiler.

Fabrikanın konferans salonuna alınan işçiler 6 ay kısa çalışma ödeneği, 6 ay işsizlik sigortasından yararlanarak fabrikanın açılmasını beklemişlerdi. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin fabrika için ‘tedbiren tasfiye’ kararı aldığı belirtildi.

EYLEM KARARI ALINDI

İşsiz kalan 600 işçi karardan geri dönülmesi için mücadeleyi hızlandıracakları açıklamasında bulundu.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, “İşten çıkarılan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarının bir an önce ödenmeli. Tariş’in halkın olduğunu göstereceğiz. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetimi bizimle müzakere masasına oturmadı. Sürekli eylem kararı aldık. Önce Tariş Genel Müdürlüğü önünde tepkimizi duyuracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇALIŞANLARIN HAKLARI ÖDENECEK

Tariş İplik ve Dokuma Fabrikası Genel Müdürü Ufuk Çelik Pamuk Birliği’nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı sebebiyle böyle bir karar alındığını belirterek Yönetim Kurulu’nun kararına saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Çelik, yasa gereği çalışanların haklarının ödeneceğini belirterek “Sürecin uzaması halinde tüm yasal faiziyle ödeme yapılacaktır” bilgisini verdi. Türk-İş 3’üncü Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı da Birlik yönetimini samimiyetsiz bulduklarını ve eylem yapacaklarını vurguladı.