Gündem Tariş işçisinin zaferi

Tariş işçisinin zaferi

Paylaş
Tariş işçisinin zaferi

İştan çıkarıldıkları 1 Mart'tan itibaren oturma eylemi yapan Tariş İplik ve Dokuma Fabrikası işçilerinin direnişi sonuç verdi

Geçen yıl mart ayında kapatılan Tariş İplik ve Dokuma Fabrikası'nın işçileri bir yıl kısa çalışma ödeneği ve işsizlik sigortasından faydalanmış, 1 Mart'ta işbaşı yapmak üzere fabrikaya gittiğinde ise polis barikatıyla karşılaşmıştı.

İşten atıldıklarını ve fabrikanın kapanacağını 1 Mart sabahı öğrenen işçiler kıdem ve ihbar tazminatlarını alana kadar Tariş Genel Müdürlüğü önünde oturma kararı almıştı.

Birlik yönetimi eylemin ilk haftalarında işçilere aylık 600'er TL vermeyi önermiş, ancak bu da kabul görmeyince işçiler ikinci bir öneriyi beklemişti.

MAKİNE PARALARI TAZMİNATA

Beklenen öneri bu hafta içinde gelirken, işçi temsilcileri ile birlik yöneticileri arasında prensip anlaşmasına varıldı. Bu sabah yapılan referandumda ise işçiler oy birliğiyle Pamuk Birliği'nin kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeme planını kabul etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, toplamda 13.5 milyon TL'yi bulan alacakların yüzde 70'inin 20 Nisan ve 4 Mayıs olmak üzere iki ayrı tarihte ödeneceğine dair taahhüt verildiğini dile getirdi.

Geri kalan miktarın da 30 Haziran ve 30 Ağustos'ta ödeneceğini söyleyen Kundakçı, ödemelerin fabrikanın satılan makinelerinden karşılanacağını söyledi.

Burcu TANER/İZMİR (DHA)