Spor Tarladan koşu pistlerine

Tarladan koşu pistlerine

Paylaş
Tarladan koşu pistlerine

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yaşayan Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki milli atlet Hülya Mumcu, koşu pistlerinde gösterdiği başarıyla dikkatleri üzerine çekiyor

Çiftçilik ve gündelikçilikle geçimini sağlayan 5 çocuklu Mumcu ailesinin, ikiziyle birlikte en küçük çocuğu olan Hülya Mumcu, ilçedeki koşu yarışmalarında gösterdiği başarı üzerine öğretmenlerinin yönlendirmesiyle Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine kayıt yaptırarak spor hayatına başladı.

Çalıştırıcısı Tuncay Kayacan’ın girişimleriyle Isparta Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Isparta Bölge Spor Kulübü’ne katılan Mumcu, yurtiçi ve yurtdışında birçok başarılar elde etti.

Bursa’da yapılan Balkan Kros Şampiyonası’nda dördüncülük, Kocaeli’de yapılan genç kızlar kategorisi yarı final birinciliği ve Konya’daki genç kızlar kategorisi finallerinde dördüncülük elde eden Hülya Mumcu, şimdi ise Ağustos ayında yapılacak Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası seçmelerine hazırlanıyor.

SABAH TARLADA, ÖĞLEDEN SONRA ANTRENMANDA

Okullar kapanınca memleketi Karamanlı’ya gelerek ekonomik durumu kötü olan ailesine tarla işlerinde yardım eden milli atlet, tarladaki işleri bitince çalıştırıcısı Tuncay Kayacan’ın verdiği idman programını aksatmayarak çalışmalarına devam ediyor.

Atletizmi çok sevdiğini, koşmaya küçüklükten beri ilgi duyduğunu anlatan Mumcu, ilçedeki okullararası yarışmalarda koşmaya başladığını, bu yarışlarda hep birinci olduğunu söyledi.

En büyük desteği ailesinden ve çalıştırıcısı Tuncay Kayacan’dan aldığını belirten Mumcu, antrenörü sayesinde bir çok derece elde ettiğini, bu sayede milli takım seçmelerine katıldığını ve geçen ay Bursa’da yapılan Balkan Dağ Kros Yarışlarında 4. olarak Milli Takım’a katıldığını aktardı.

Sırbistan’ın Dimitrovgrad kentinde 12 Haziran’da yapılan Balkan Dağ Koşusu’nda da genç kızlar kategorisinde altıncı olan Mumcu, hedefinin beden eğitimi öğretmeni olmak ve dünya şampiyonalarında derece yaparak Ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak olduğunu kaydetti. Mumcu, "Eğer daha çok destek görürsem, daha iyi dereceler elde edeceğime inanıyorum" dedi.

Anne Zehra Mumcu, ise maddi durumlarının iyi olmaması yüzünden kızı Hülya’ya destek olamadıklarından yakındı. Kızının yeteneği sayesinde spor okulunu kazandığını ve bugüne kadar büyük başarılar kazandığını anlatan Zehra Mumcu, "Büyüklerimizin Hülya’nın ellerinden tutmasını istiyoruz. Belki de çocuğum böylelikle daha da ilerlere gidebilir. Büyüklerimizden, destek ve yardım bekliyoruz" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı