Ekonomi Tarsus Belek olacak

Tarsus Belek olacak

Paylaş
Tarsus Belek olacak

Limak Oteller Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, “Bizimle birlikte 4 grup daha Tarsus'ta yatırım yapıyor. Yatırımları 2014'te hep birlikte bitireceğiz. Orada yeni bir Belek yaratılacak” dedi

Sabiha Gökçen’in işletmesini alarak iş dünyasında ön plana çıkan, Nihat Özdemir’in şirketi Limak, Tarsus’a odaklandı. Limak Oteller Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, Tarsus’ta 5 inşaat grubunun yatırım yaptığını vurgulayarak, 2014’te burada yeni bir Belek yaratılacağını söyledi.

Kavaloğlu, Limak’ın Tarsus’ta bir 4 yıldızlı, bir 5 yıldızlı otel ile bir golf sahası inşa etmekte olduğunu belirterek, “Bizim yatırımımız 100 milyon dolar. Bizim dışımızda Özaltın İnşaat, Peta Mühendislik, Aram İnşaat ve IC’nin orada yatırımı bulunuyor. 2014’te yatırımları hep birlikte bitireceğiz. Tarsus, turizmin yeni Belek’i olacak” dedi.

2014'TE 10 BİN YATAK

Kaan Kavaloğlu, Limak’ın Tarsus dışında inşaatı bitmek üzere olan 3 oteli bulunduğunu hatırlattı. Bu otellerden Yalova Termal ile İstanbul’daki 5 yıldızlı Limak Kavacık, haziran sonunda açılacak.

Kuzey Kıbrıs’ın Bafra Bölgesi’nde bulunan 5 yıldızlı Babylon oteli ile Dynasty Kongre Merkezi ise 2012’de faaliyete geçecek. Kavaloğlu, yeni otellerin açılmasıyla Limak’ın yatak kapasitesinin 4 bin 500’den 6 bin 500’e çıkacağını, 2014 sonunda ise 10 bin yatak kapasitesine ulaşacaklarını bildirdi.

BODRUM'DA PLAN AŞAMASINDA

Kaan Kavaloğlu, Limak’ın, inşası süren 3 otel için 220 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Bu durumda Limak Otelleri, gelecek 4 yıl için şimdiden 320 milyon dolarlık yatırımı planlamış durumda.

Kavaloğlu, bununla birlikte otel yatırımlarına kesintisiz devam edeceklerini ifade ederek, “Bodrum’da da 5 yıldızlı bir otel için planlama aşamasındayız. Ancak yatak sayısı ve yatırım miktarını söylemek için henüz erken. Yeni yatırım fırsatlarını kollamayı sürdürüyoruz” dedi.

YERLİ TURİST ÖĞRENDİ

Kaan Kavaloğlu, bu yıl yerli turistlerin erken rezervasyonlarının dikkat çektiğini belirtti. Kavaloğlu, “Yurt içinde erken rezervasyonları nisan itibarıyla ikiye katlamış durumdayız. Yerli turiste 150 bin kişi geceleme sattık. Sektör genelinde de yüzde 50 artış var. Kendi insanımız erken rezervasyonu öğrendi, bu konuda profesyonelleşti” diye konuştu. Kavaloğlu, ayrıca bu yıl Batı Avrupa’dan gelen turist sayısında yüzde 5-10 artış beklediklerini, Orta Doğu’nun ilgisinin süreceğini söyledi.

MESNEVİ'Yİ OKUYUP KONYA'YA GİDEN OLDU

5 KİTAP 4 DİLE ÇEVRİLDİ

Limak, Anadolu’yu temsil eden 5 klasik eseri, yabancı konuklarıyla kendi dillerinde paylaşıyor. ‘Başucu Kitapları’ adlı projede, Yunus Emre, Mesnevi, Karagöz ve Hacivat, Dede Korkut Hikayeleri ile Nasrettin Hoca Fıkraları’nın özetleri çıkarılarak İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca’ya çevrildi. Yabancı misafirlerin odalarına konulan hediye kitaplardan bugüne kadar 70 bin adet dağıtıldı.

KÜLTÜR TURİZMİNE KATKI

Kaan Kavaloğlu, “Türkiye’de turizmin başlangıcı kültür turizmiydi. Zamanla deniz, güneş, kum ön plana geçti. Biz Türkiye’nin kültür değerlerini turistlere yeniden tanıtma hedefiyle hareket ettik” dedi.

Kavaloğlu, Mesnevi’yi okuyup Konya’ya giden, Yunus Emre okuyup eserin bütününü nerede bulabileceğini soran, kendilerinden Karagöz ve Hacivat gösterisi isteyen misafirleri olduğunu belirtti.

ATATÜRK'ÜN TERMALİ HAZİRANDA AÇILACAK

Atatürk olan tarihi Yalova Termal otelini, aslına uygun şekilde yeniden inşa ediyor. Kaan Kavaloğlu, haziranda açılacak olan otele, 20 milyon dolar harcandığını bildirdi.

Kavaloğlu, “Bu otelin yalnızca 55 odası var, bir termal otel mantığı için alışılmamış bir durum diyebiliriz. Ama bizim için manevi değeri, maddi değeri kadar önemli” dedi. Tam bir Atatürk hayranı olan Kaan Kavaloğlu, Limak Yalova’da bir Atatürk Müzesi de kuracaklarını açıkladı.

Limak otellerinin çağrı merkezine Atatürk’ün doğum yılını numara olarak seçtiklerini hatırlatan Kavaloğlu, “Numaramız 444 1881, sloganımız ‘Türkiye’nin en şanslı numarası’” diye konuştu. Limak Yalova Termal’in her odasında termal jakuzi bulunuyor. Otelin gecesi 300 euro olacak.

2

Haberin Devamı