Gündem Tartışılan rektör adayı çekildi

Tartışılan rektör adayı çekildi

Paylaş
Tartışılan rektör adayı çekildi

Seçimlerde 2 oy olarak Cumhurbaşkanı'na sunulan listede yer alan Prof. Dr. Yılmaz Can dün 'adaylıktan çekildiğini' bildirdi

2 oy alıp listeye girdi

Haberin Devamı

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu’na (YÖK) göre “üniversitedeki seçimde en yüksek oy alan 6 rektör adayı” YÖK’e bildiriliyor.

YÖK de 6 aday arasından 3’ünü atanmak üzere Köşk’e gönderiyor. Giresun Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimlerinde Prof Dr. Halil İbrahim Bahar 31 oy alarak 1’inci, Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar 29 oy alarak 2’nci Prof. Dr. Aygün Attar, 21 oyla 3’üncü olmuştu. Fakat YÖK, Cumhurbaşkanı’na sunduğu 3 kişilik listede en çok oyu alan iki profesöre yer vermemişti. Seçimlerde 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can’ın ise listede yer alması tepki çekmişti.

Seçim yenilenecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün bu duruma kendisinin de şaşırdığını açıklamış, “YÖK’ten izahat istedim” demişti. Yükseköğretim Genel Kurulu dün yaptığı açıklamada rektör seçiminde Cumhurbaşkanı’na sunulacak üç adayın belirlenmesi sürecinin, objektif, serbest irade ürünü ve ‘saygı gösterilmeye’ layık olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Seçimlerde 2 oy olarak Cumhurbaşkanı’na sunulan listede yer alan Prof. Dr. Yılmaz Can dün ‘adaylıktan çekildiğini’ bildirdi. Bu gelişme üzerine YÖK, üniversitedeki rektör adayı belirleme seçiminin yenilenmesine karar verdi.